Monster Energy Supercross: zaključek zgodovinske sezone (video)

Letošnja sezona superkrosa bo v zgodovino, zaradi več razlogov, zapisana z velikimi črkami. 

Monster Energy Supercross: zaključek zgodovinske sezone (video) (foto: Monster Energy) Monster Energy
24. 6. 2020

Nenapovedan premor zaradi koronavirusa in posledično izjemno natrpan urnik tekmovanj v drugem delu sezone ter napeti dvoboji za naslov prvaka do zadnje dirke. Tako nekako bi lahko opisali letošnjo sezono svetovnega prvenstva v superkrosu, v kateri si je po več letih ta prestižni naslov priboril Eli Tomac. Zanj prvi naslov si je tovarniški voznik Kawasakija privozil na sedemnajsti in hkrati zadnji dirki sezone v Salt Lake Cityju, na kateri je zaključil kot peti. S tem je Eli svoji bogati zbirki naslovov iz motokrosa dodal še najbolj prestižnega, ki mu je prinesel naziv najboljšega superkrosista na svetu. 

Prevlada Husqvarne

Čeprav so bile na nedeljski dirki vse oči uprte v novookronanega prvaka, so veliko pozornosti prejeli tudi tovarniški vozniki Husqvarne, ki so končali na prvih treh mestih. Svoje prve zmage v elitnem razredu se je veselil Zach Osborne, drugi je bil Jason Anderson, na najnižjo stopničko pa je stopil vedno nasmejani Dean Wilson

Rezultati: 

1.) Zach Osborne (HUS)

2.) Jason Anderson (HUS)

3.) Dean Wilson (HUS)

4.) Malcolm Stewart (HON)

5.) Eli Tomac (KAW)

6.) Broc Tickle (SUZ)

7.) Ken Roczen (HON)

8.) Cooper Webb (KTM)

9.) Justin Hill (HON)

10.) Chad Reed (KTM)

Končni vrstni red 

1.) Eli Tomac (KAW) - 384

2.) Cooper Webb (KTM) - 359 

3.) Ken Roczen (HON) - 354

4.) Jason Anderson (HUS) - 287

5.) Justin Barcia (YAM) - 272

Slovo Reeda 

Letošnja sezona pa se je na žalost končala z grenkim priokusom, saj je Chad Reed naznanil svojo upokojitev. Avstralec je v svoji karieri tako rečeno osvojil vse, kar se osvojiti da in se s tem v motokrosističnem svetu uveljavil kot eden izmed najboljših voznikov v zgodovini tega športa. Čeprav osemintridesetletnika ne bomo mogli več gledati v srditih dvobojih na stezi pa smo lahko prepričani, da bo zaradi ljubezni do motokrosa in superkrosa, na dirkah tudi v prihodnosti zagotovo še prisoten.