Moto GP: Marc Marquez je pripravljen!

Čeprav od njegovega padca še ni minil teden dni,se Marquez dva dni po operacijizlomljene roke že vrača v sedlo.

Moto GP: Marc Marquez je pripravljen! (foto: Honda) Honda
23. 7. 2020

Nedeljska dirka razreda MotoGP je, kot smo že pisali, prinesla precej odstopov, najslabše pa jo je brez dvoma odnesel Marc Marquez. Španca je namreč po padcu zadela njegova Honda ter mu zlomila nadlahtnico. Številni strokovnjaki so napovedovali, da se bo Marquez v karavano vrnil v Brnu, če bodo poškodbe hujše, pa bi se prisilni počitek lahko podaljšal še za nekaj dirk. A Španec je še enkrat več presenetil.

Med torkovo operacijo se je izkazalo, da dirkačevo živčevje ob padcu ni bilo poškodovano, zaradi česar so mu med operacijo na kost namestili le titansko ploščico in mu odredili 48-urni počitek. Sedaj pa je postalo jasno, da kaj dlje Marquez ne bo počival. Dirkaško moštvo Honde je namreč napovedalo, da se bo prvi dirkač moštva v ekipo vrnil že ta vikend, ko bo na sporedu dirka v Andaluziji.

Njegov nastop je potrdila tudi zdravniška ekipa v Jerezu. Danes ob 13:30 so ga namreč na dirkališču Angela Nieta pregledali, Španec pa naj bi med pregledom v dokaz pripravljenosti naredil kar 40 sklec. Hkrati naj bi Španec razmišljal tudi o tem, da bi izpustil petkov prosti trening in znova sedel na motor šele v soboto, ko bodo na sporedu kvalifikacije.