Motokros DP, Dolina pod Kalom: Gajser navduševal domače navijače

V Dolini pod Kalom so najboljši slovenski motokrosisti pred več tisoč gledalci tekmovali na predzadnji dirki AMZS državnega prvenstva v sezoni 2018.

Motokros DP, Dolina pod Kalom: Gajser navduševal domače navijače (foto: Jože Bojec) Jože Bojec
24. 9. 2018

V odprti kategoriji je, pričakovano, še petič zmagal Tim Gajser (Motocross-Ski Gajser team), ki je imel pred drugouvrščenim Klemnom Gerčarjem (AMD Brežice) več kot minuto prednosti in bo v finalu v Radizelu napadal svoj deseti naslov državnega prvaka v motokrosu. Tretji je bil Aljoša Molnar (TRK Tajfun). Gajser je tako z odliko opravil še z eno domačo dirko, ki je bila zanj dober trening pred finalom svetovnega prvenstva.

Jan Pancar (AMD Šentvid) je v kategoriji MX2 prikazal izjemno predstavo. Bil je občutno hitrejši od konkurence in je z zmago navdušil številne domače navijače. Na drugo mesto se je uvrstil Luka Milec (AMD Vurberk), ki na prvenstvu še vedno vodi, tretji je bil Denis Jakša (MK Bela krajina). V kategoriji MX2 se obeta izjemna finalna dirka, ob tem pa ne smemo pozabiti, da se najslabši rezultat sezone briše iz seštevka, zato bo za naslov prvaka, kot kaže, pomembna vsaka točka.

V kategoriji MX 125 je bil Maks Mausser (Motocross-Ski Gajser Team) znova najhitrejši med vsemi, še petič letos je stopil na najvišjo stopničko. Drugi je bil Aleks Ronzullo (MSK Notranjska), ki je dosegel svoj najboljši rezultat letos. Na tretji stopnički se jima je na zmagovalnem odru pridružil Gašper Polajžer (MK Fire Group). Mausserju se nasmiha naslov državnega prvaka, ki ga mora na finalu v Radizelu le še potrditi.

Jaka Peklaj (AMD Šentvid) se je uspešno vrnil po poškodbi roke. V kategoriji MX 65 je poskrbel za domačo zmago in je letos še neporažen, na državnem prvenstvu pa ima pred finalno dirko že 49 točk prednosti. Na drugem mestu je dirko končal madžarski tekmovalec, tretji pa je bil Lukas Osek (TRK Tajfun), ki v seštevku državnega prvenstva ostaja tretji, vendar je zmanjšal razliko do drugouvrščenega Tineta Novaka (AMD Radovljica).

Peklaj se je na domači progi prvič preizkusil tudi v konkurenci MX 85 in je bil odličen tretji. Zmagal je Madžar Noel Zanocz, ki letos dominira na slovenskem državnem prvenstvu, drugi je bil Anej Ilič (AMD Štefan Kovač).

Pri podmladku je v pokalnem prvenstvu MX 50 novo zmago osvojil Val Slavec (ŠD APJ) in si s tem že privozil naslov pokalnega prvaka Slovenije, saj ima pred drugouvrščenim Luko Juričem 50 točk prednosti. Drugo mesto je na dirki osvojil Jan Jakob (Motocross-Ski Gajser Team), tretje pa Matej Cencelj (AMD Lukovica).

V kategoriji mlajših veteranov, Veterani 40, sta bila Sašo Kragelj (ŠD MX Akademija) in Borut Koščak (AMD Šentvid) več kot za krog pred konkurenti. Na koncu je v obeh vožnjah slavil Kragelj, Koščak je bil drugi, tretje mesto pa je osvojil njegov klubski sotekmovalec Igor Pancar. Tudi pri starejših veteranih se je ponovila stara zgodba. Bogomir Gajser (Motocross-Ski Gajer team) je po petih dirkah še vedno nepremagan in je zmagal s krogom prednosti. Drugi je bil Alojz Vogrinc (TRK Tajfun), tretji pa Alojzij Fortuna (MK Team Fortuna).

Finale državnega prvenstva bo v soboto, 6. oktobra, na motokros progi v Radizelu.