Motokros DP - začelo se je!

Letošnja prva dirka državnega prvenstva v motokrosu se je odvila v Vrtojbi, na sončno nedeljo 30. marca. Na štartu petih kategorij je bilo vsega skupaj kar okrog sto tekmovalcev, ob progi pa izjemno veliko število gledalcev. Dirke so štele tudi za prvenstvo Alpe Adria, zato so številni dirkači prišli na dirko iz tujine, predvsem iz bližnje Italije.

Motokros DP - začelo se je! (foto: Staša Tajana) Staša Tajana
3. 4. 2008

Proga je bila precej nevarna in nepredvidljiva. Dva padca sta se zgodila že na jutranjem treningu. Matevž Irt jo je najslabše odnesel, saj so ga z zlomljeno ključnico takoj prepeljali v bolnišnico. Njegov brat, Jernej Irt pa je bil izvrsten, saj je v obeh vožnjah brezkompromisno zmagal. Štartna rampa v tem razredu je bila polna do zadnjega štartnega prostora, dirka pa zato toliko bolj atraktivna.

Med tekmovalci v razredu Open sta se za prvo mesto borila Sašo Kragelj in Jaka Može. Jaka je obakrat bolj divje štartal, vodil v prvih polovicah dvajsetminutnih voženj, a obakrat je Sašo izkoristil pravo priložnost in ob koncu obeh voženj osvojil mesto najboljšega. V njun boj se je v drugi vožnji vpletel še Klemen Gerčar, ki je tekmoval kar v dveh razredih in bil v obeh odličen.

Rezultati

Open:

1. Sašo Kragelj (Geodrill RT)

2. Jaka Može (AMD Trebnje)

3. Klemen Gerčar (AMD Feroda)

Do 125 ccm:

1. Jernej Irt (Sitar racing)

2. Klemen Gerčar (AMD Feroda)

3. Peter Tadič (MTD racing)

Do 85 ccm:

1. Jernej Irt (Sitar racing)

2. Klemen Gerčar (AMD Feroda)

3. Peter Tadič (MTD racing)

Do 65 ccm:

1. Nick Škorja (TRK Tajfun)

2. Denis Vačovnik (MK Slov. Gradec)

3. Jan Pancar (AMD Šentvid)

Veterani:

1. Andrej Rus (AMD Orehova vas)

2. Boštjan Kermavner (MK Notranjska)

3. Alojz Vogrinc (TRK Tajfun)

Staša Tajana