Motokros, enduro in ATV "Cross country challenge"

Sobota, 22. september: Moto klub Kragulji je organiziral prvo veliko, celodnevno druženje za vse moto rekreativce, ki ljubijo divje terene. Tudi za štirikolesnike dovolj široka proga na Pahi blizu Otočca je speljana čez hribe in doline, čez drn in strn, po gozdu in preko ovir. Dolga je več kot dva kilometra.

Motokros, enduro in ATV "Cross country challenge" (foto: Staša Tajana Grgovič) Staša Tajana Grgovič
26. 9. 2007

Odziv je bil velik. Motoristi in vozniki štirikolesnikov so prihajali z vseh koncev domovine. Bilo jih je preko 90: Primorcev, Gorenjcev, Štajercev, Zasavcev in Dolenjcev. Merili so se v večih kategorijah, zato je najavljen, prijavljen, »z reševalci in gasilci uglašen« dogodek trajal od jutra do sončnega zahoda.

Čeprav je imelo srečanje v prvi vrsti družaben značaj, naj vseeno omenim najboljše v posameznih kategorijah: v motokros vožnjah (seštevku obeh 15 minutnih voženj) so bili najboljši: Jordan Janez pred Palka Janijem in Robek Gregorjem.

Med 29. vozniki štirikolesnikov je bil po okrogli uri vožnje najboljši Matjaž Sluga pred Koščak Tadejem in Mrak Igorjem.

Po enourni enduro cross country preizkušnji se je prvi dotaknil ciljne zastavice Jordan Janez. Bucaj Uroš in Robek Gregor sta mu tesno sledila.

Na vrsti je bila tudi zelo zabavna preizkušnja »tahudih« (motorji do 49 ccm), kjer so motoristi svojim »pokašljevalcem« pomagali tudi z nožnim pogonom. Za njih smo najbolj navijali in se jim tudi najbolj nasmejali. Seveda so imeli krajšo in lažjo progo kot »veliki bratje«. Čeprav so tudi ti skozi cilj kar poleteli!

Na koncu je bila še enduro poslastica: triurni preizkus, ki so ga lahko opravili posamezno ali v parih. Mnogi izmed njih so vozili že preizkuse pred tem. Čelado dol pred vsemi, ki so zmogli še ta preizkus! Še poseben moto poklon velja seveda vsem tistim, ki so zvozili vse tri ure brez zamenjave!

Med posamezniki triurne vožnje čez drn in strn in tudi preko zaprek iz gum in hlodov so bili najhitrejši: Bucaj Uroš pred Markom Berginom in Sprinčnik Lukom.

V parih sta bila najboljša Robek in Jordan, pred duom Sprinčnik (Dare in Miha-oče in starejši sin).

Organizatorjem, članom Moto kluba Kragulji, še enkrat čestitke in zahvale za lep, terensko preživet dan!

Ali si kdo upa organizirati kaj podobnega? Če se kdo najde… Gotovo pridemo. Kamorkoli!

Staša Tajana Grgovič