Motokros: Jan Pancar razkril načrte za prihodnost, pristop bo tokrat drugačen

Naš najboljši motokrosist v svetovnem prvenstvu v razredu MX2 je v letošnji sezoni ostal brez sedeža v ekipi, za katero je nastopal zadnji dve sezoni, a je včeraj naznanil, da ga bomo tudi v prihajajoči sezoni še lahko gledali na dirkah svetovnega prvenstva.

Motokros: Jan Pancar razkril načrte za prihodnost, pristop bo tokrat drugačen (foto: Osebni arhiv tekmovalcev) Osebni arhiv tekmovalcev
23. 12. 2021

Pisalo se je leto 2019, ko nas je mladi Jan Pancar razveselil z novico, da je podpisal pogodbo z italijansko ekipo KTM Racestore MX2. Pancar je bil član ekipe dve sezoni, v katerih mu je uspel nadvse vzpodbuden rezultat, saj je tako v sezoni 2020, kot tudi 2021 osvojil skupno dvajseto mesto v točkovanju razreda MX2.

Skupna pot pa se je po letošnji sezoni končala in tako nihče ni točno vedel, kje bo naslednje leto vozil 21-letni Dolenec. Z včerajšnjim dnem pa je Jan v slovenski pogovorni oddaji Brez Bremz razkril vse načrte za prihajajočo sezono.

Jan Pancar:

»Ob tej priložnosti bi se najprej rad zahvalil ekipi KTM Racestore za sodelovanje in pomoč v zadnjih dveh sezonah. Kar pa se tiče prihajajoče sezone pa sem s strani ekip prejel kar nekaj ponudb, med njimi je bila celo ena od tovarniške, in sicer s strani TM-a. Čeprav se vse skupaj sliši zelo mikavno pa se je treba zavedati, da z vsako ekipo pride tudi veliko pogojev, ki so včasih drugačni od lastnih želja in ciljev.

In ravno to je bil razlog, da smo prišli do odločitve, da bomo ustanovili svojo ekipo z imenom TEM JP253, v kateri bom s KTM-om nastopal na svetovnem prvenstvu v kategoriji MX2. Najprej bi rad poudaril, da je bilo to odločitev možno sprejeti predvsem zaradi izjemne pomoči mojega sponzorja TEM-a Čatež, ki mi bo ob strani stal tudi v naslednji sezoni ter seveda vseh ostalih sponzorjev. Imeti svojo lastno ekipo ima kar nekaj prednosti, saj bom tako sam sebi šef in ob morebitnih poškodbah tekmovalcev iz tovarniških ekip, morda zanimiv za zamenjavo. Zavedam pa se, da to za sabo prinese tudi veliko odgovornosti, a se že veselim, da se preizkusim v tej vlogi.«