Motokros: Gajser letošnjo sezono začenja z zmago, odličen tudi Pancar

Večino najboljših motokrosistov sveta se v tem času mudi na Sardiniji, kjer zaradi ugodne klime opravijo večji del zimskih priprav. Za piko na i pa jih proti koncu priprav tam čakajo še pripravljalne dirke odprtega italijanskega državnega prvenstva.

Motokros: Gajser letošnjo sezono začenja z zmago, odličen tudi Pancar (foto: Bavo Swijgers (Honda)) Bavo Swijgers (Honda)
30. 1. 2022

Prva dirka italijanskega prvenstva je minuli vikend potekala na peščeni stezi v Algheru, kjer je bilo ob hudi konkurenci moč zaslediti tudi tovarniško ekipo Honde, Kawasakija in Yamahe. Dirko smo nestrpno pričakovali tudi Slovenci, saj sta nastop na njej naznanila tudi Jan Pancar in štirikratni svetovni prvak Tim Gajser, ki je lansko sezono svetovnega prvenstva po srditem boju sklenil na skupno tretjem mestu.

Da bo Gajser eden izmed glavnih favoritov tudi za letošnji naslov svetovnega prvaka, je Tim potrdil že na današnji, uvodni dirki sezone, ki jo je v prvi vožnji zaključil na drugem mestu. Premoč je sicer moral priznati  Jeremyju Seewerju, a je Tim v intervjuju po dirki omenil, da so se z ekipo nekoliko ušteli pri nastavitvah motocikla, kar je tudi botrovalo k tako imenovanemu 'armpumpu'. 

Superfinale

V superfinale, v katerega se uvrsti dvajset najhitrejših iz prve vožnje iz kategorije MX2 in dvajset iz MX1, pa se je poleg Gajserja uvrstil tudi Jan Pancar, ki je v prvi vožnji končal na petnajstem mestu. Pod okriljem novoustanovljene ekipe TEM JP253 je Jan odlično opravil tudi s superfinalno dirko, ki jo je končal na štirinajstem mestu. Ko pa je govora samo o MX2 razredu, oziroma motociklih s prostornino do 250 kubičnih centimetrov, pa je Jan v cilj pripeljal na sedmem mestu, kar je odlična popotnica za letošnjo sezono.  

Preberite še: Jan Pancar razkril načrte za prihodnost, pristop bo tokrat drugačen 

Za še več veselja med slovenskimi navijači pa je poskrbel Tim Gajser, ki je po srditem boju s Seewerjem, katerega sta bila večji del dirke, nekaj krogov pred koncem dvignil tempo ter prehitel Švicarja in v le nekaj krogih konkurenci ušel za več kot petnajst sekund. S tem je Tim znova dokazal, da je v dobri formi in da ga tudi v letošnji MXGP sezoni, ki se 20. februarja začne v Angliji, lahko pričakujemo v samem vrhu.

Rezultati Superfinale