Motokros: Slovenija pripravljena na mladinsko svetovno prvenstvo

Ta vikend Slovenci pesti ne bomo stiskali zgolj za Tima Gajserja, temveč tudi za mladinsko reprezentanco, ki bo pod taktirko selektorja Aleša Zajca naše barve zastopala v Grčiji.

Motokros: Slovenija pripravljena na mladinsko svetovno prvenstvo (foto: Goran Krošelj/AMZS) Goran Krošelj/AMZS
29. 7. 2021

Za razliko od svetovnega prvenstva tukaj svetovnega prvaka določi zgolj ena dirka, zato je na kocki še toliko več. Letos bo ta prestižna dirka potekala v Megalopolisu v Grčiji, kjer bo na svoje ime poskušalo opozoriti tudi šest slovenskih dirkačev. V 65-kubičnem razredu bodo vozili Luka Jurič, Tai Vidovič in Val Slavec, v 85-kubičnem Miha Vrh in Žan Oven, v najmočnejšem razredu do 125-kubičnih centimetrov pa bo slovenske barve zastopal Tilen Demšič. Fantje imajo letos za sabo že nekaj dirk državnega in pokalnega prvenstva, večina pa se jih lahko pohvali tudi z dobrimi uvrstitvami na dirkah v tujini.

Selektor Aleš Zajec:

"Fantje so zdravi in polni pričakovanj. Slavec in Vidovič sta po videnem sodeč v zelo dobri formi, zato lahko od njiju pričakujemo dober rezultat. Jurič pa napreduje iz treninga v trening in je zelo motiviran, da popravi svoje čase. Oven in Vrh sta naša najbolje pripravljena tekmovalca v razredu do 85 ccm in zato od njiju tudi največ pričakujem. V razredu do 125 ccm imamo le Demšiča, ki je prav tako v dobri formi. Ima veliko volje, da pokaže, kako trdo delo je opravil v zimskih mesecih, ko se je zavzeto pripravljal na Sardiniji."

Reprezentanca je pod selektorjevo taktirko opravila par skupnih treningov, pri čemer je eden izmed njih potekal na novonastali stezi v lasti Tima Gajserja. Štirikratni svetovni prvak se jim je ob tem tudi pridružil na progi, kar je fantom zagotovo vlilo še dodatne motivacije za nedeljsko dirko. Ne pozabimo, da je prav na tovrstnem tekmovanju Tim leta 2012 osvojil svoj krstni naslov svetovnega prvaka.