MX2: Tim Gajser je podpisal dveletno pogodbo s HRC

Komaj 17 letni Tim bo tako vozil tovarniško pripravkljeno Hondo CRF 250 RW, ki jo bodo le za ta namen sestavili skupaj inženirji mističnega hondinega motošportnega oddelka HRC. Če povemo zelo preprosto: njegov dirkalnik bo prišel izpod iste strehe kot Marquezov MotoGP stroj.

MX2: Tim Gajser je podpisal dveletno pogodbo s HRC (foto: Hondaproracing) Hondaproracing
3. 6. 2014

Tim je zgodovinski podpis in naznanitev, da Honda vstopa v razred MX2 s polno paro komentiral z besedami: 'Res sem vesel , da je smo podpisali pogodbo s HRC-jem. Honda je ena od največjih tovarn v motokrosu in sem res vesel, da ostajam z njimi. Res mi je všeč delo s HRC ekipo saj smo na zelo dobri poti skupaj. Dirkalnik se izboljšuje z vsako dirko, v ekipi pa se tudi počutim dobro, smo kot velika družina. Motocikel je super, tako enostaven za vožnjo in res uživam. Moj cilj je osvojiti svetovno prvenstvo s Hondo, in verjamem, da ga bom dosegel.'

Roger Harvey , HRC generalni direktor - MXGP: 'Zelo sem vesel , da smo se dogovorili za novo pogodbo s Timom , da ga obdržimo kot del HRC ekipe v MX2 razredu. On je eden izmed najbolj impresivnih talentov v MX2 , in z le 17 leti tudi eden izmed najmlajših . Postaja močnejši na vsaki dirki in prikazuje izjemno hitrost , zrelost in izkušnje, ki so potrebne za vožnjo v ospredju, kar je dokazal tudi s svojimi prvimi osvojenimi stopničkami. Res smo le popraskali po površini njegovega potenciala v tem trenutku, saj ne bo minilo dolgo, ko bo začel tudi zmagovati. Zadovoljni smo, da bomo skupaj vsaj do leta 2016.

Peter Kavčič

Foto: Hondaproracing