MXGP: Gajser s tretjim mestom ohranja rdečo številčnico

Najboljši motokrosisti sveta so svoje moči po enomesečnem premoru tokrat merili v Turčiji, kjer je zahtevne pogoje v elitni kategoriji najbolje izkoristil Jeffrey Herlings.

MXGP: Gajser s tretjim mestom ohranja rdečo številčnico (foto: Ray Archer (KTM)) Ray Archer (KTM)
6. 9. 2021

MX2

V prvem delu sezone je največ pokazal tovarniški voznik Yamahe Maxime Renaux, ki je v Turčijo prispel kot vodilni v skupnem seštevku. Po nekoliko slabši prvi vožnji je Francoz zbral misli in v drugi brez večjih težav ugnal konkurenco. To je bilo ob koncu dneva dovolj za skupno drugo mesto, saj je s prvim in drugim mestom največ točk zbral njegov rojak Tom Vialle. Na tretjo stopničko pa je stopil Jed Beaton, ki v skupnem seštevku sicer zaseda četrto mesto.

Premor pa je očitno dobro del tudi našemu predstavniku Janu Pancarju, ki se je s šestnajstim in dvanajstim mestom zavihtel na skupno štirinajsto in tako vknjižil novih štirinajst točk.

Rezultati:

1.) Tom Vialle (KTM) - 47

2.) Maxime Renaux (YAM) - 43

3.) Jed Beaton (HUS) - 40

4.) Mattia Guadagnini (KTM) - 40

5.) Rene Hofer (KTM) - 32

MXGP

Še bolj nestrpno pa smo Slovenci čakali dirko elitne kategorije, v kateri smo vse upe polagali na Tima Gajserja. V prvi vožnji se zanj na žalost ni vse izšlo po željah, saj je v cilj pripeljal kot šesti, a je že v drugi z zmago tekmece opomnil, zakaj je aktualni svetovni prvak. S tem je tovarniški voznik Honde osvojil 40 točk, kar je bilo dovolj za skupno tretje mesto. Več točk sta zbrala le Jeffrey Herlings, ki se je veselil svoje druge zmage v letošnji sezoni in Jorge Prado, ki je s skupnim drugim mestom postal tudi prvi zasledovalec Gajserja v skupnem točkovanju, v katerem ima trinajst točk zaostanka.

Rezultati:

1.) Jeffrey Herlings (KTM) - 47

2.) Jorge Prado (KTM) - 42

3.) Tim Gajser (HON) - 40

4.) Romain Febvre (KAW) - 36

5.) Antonio Cairoli (KTM) - 32

Naslednja preizkušnja motokrosiste čaka že v sredo, in sicer na istem prizorišču, na umetno narejeni stezi v Afyonkarahisarju.