MXGP: nadaljevanje sezone z Gajserjem na čelu

Po petmesečnem premoru zaradi koronavirusa, je končno napočil čas, da motorji ponovno zahrumijo tudi v svetovnem prvenstvu v motokrosu. 

MXGP: nadaljevanje sezone z Gajserjem na čelu (foto: AMZS/Rok Bačovnik) AMZS/Rok Bačovnik
5. 8. 2020

Nepričakovan in izjemno dolg premor od dirkanja je najboljše motokrosiste presenetil po dveh odpeljanih dirkah, s katerimi smo lahko Slovenci izjemno zadovoljnji, saj je Tim Gajser na obeh dirkah osvojil odlično drugo mesto. Izpostaviti velja tudi podatek, da je dirka v Valkenswaardu potekala v izjemno zahtevni peščeni podlagi, ki je bolj pisana na kožo Jeffreyu Herlingsu, trenutno vodilnemu v skupnem seštevku. Prav slednji je po mnenju mnogih Gajserjev največji konkurent kar se tiče osvojitve naslova prvaka, a se je potrebno zavedati, da se je sezona šele dobro začela. 

Tretja dirka sezone bo tako ta vikend potekala v latvijskem Kegumsu, kjer motokrosiste čaka naporen program, saj se bodo za točke svetovnega prvenstva na isti lokaciji borili še v sredo in tudi naslednjo nedeljo. Slovenci bomo imeli tam dva predstavnika in sicer Tima Gajserja in Jana Pancarja. Slednji je na drugi dirki sezone že odščipnil točko, a so njegovi apetiti za prihajajoče dirke še večji. S tem namenom sta tako Jan kot tudi Tim minule vikende v veliki meri preživela na Hrvaškem, kjer sta se na mivkasti podlagi pripravljala na nadaljevanje sezone. 

Tim Gajser

"Situacija s koronavirusom nas je presenetila, a na takšne stvari nimamo vpliva, prav tako pa smo se v isti godlji znašli vsi. Z začetkom sezone sem zadovoljen, bil sem v dobri formi, kar sem med karanteno poskušal vzdrževati. Časa za treninge in testiranja je bilo ogromno, kar je pripomoglo k temu, da sem z motociklom izjemno zadovoljen. V tem času sem odpeljal tudi dve dirki slovenskega državnega prvenstva, saj menim, da je dirka odličen trening. Za prihajajoče dirke pa sem se največ časa pripravljal na Hrvaškem, glavni razlog za to pa je, da je to ena izmed redkih stez v tem delu Evrope, kjer je podlaga podobna tisti, ki nas čaka na dirkah v Kegumsu in Lommlu."