MXGP: prve spremembe letošnjega koledarja, začetek sezone šele konec maja

Vse kaže, da bo imel koronavirus velik vpliv tudi na letošnjo sezono svetovnega prvenstva v motokrosu, saj s strani Infront mota in FIM-a že prihajajo novice o drastičnih spremembah koledarja.

MXGP: prve spremembe letošnjega koledarja, začetek sezone šele konec maja (foto: Ray Archer (KTM)) Ray Archer (KTM)
10. 2. 2021

Po prvotnem planu naj bi se sezona 8. aprila začela v Omanu, kar pa se zaradi razmer negotovosti ne bo zgodilo. Uvodno preizkušnjo bo namreč gostil nizozemski Oss in sicer 23. maja, kar pomeni, da se je vse skupaj prestavilo za mesec in pol, kar je močno razjezilo nekatere tekmovalce, ki so svoje misli izrazili kar na socialnih omrežjih. Preizkušnje v Omanu tako ni več na koledarju, le ta pa naj bi dirko MXGP-ja gostila že naslednje leto.

S tem pa sprememb še zdaleč ni konec, saj smo lahko na koledarju zasledili dve povsem novi prizorišči. Gre namreč za dvojček Indonezijskih dirk, ki bosta potekali v Borobudurju in pozor, na Baliju.

Trenutno aktualni koledar dirk si lahko ogledate na spodnji sliki, a je zaradi zdravstvene situacije in ostalih razmer po vsem svetu težko verjeti, da ne bo več prihajalo do sprememb.

Spremenjena tudi lokacija pokala narodov

Po letu premora se vrača tudi tako imenovana olimpijada motokrosa, ki so jo organizatorji primarno želeli izpeljati v italijanski Imoli. Po trenutnem poročanju FIM-a, bo pokal narodov sicer potekal v Italiji, a ne na umetno narejeni stezi, kjer se je smrtno ponesrečil voznik formule 1 Ayrton Senna. Lokacijo tega unikatnega dogodka naj bi pristojni sporočili v kratkem.