MXGP: sanjski uvod v sezono za Gajserja

Uvodna preizkušnja na ikonični stezi v Matterly Basinu je postregla z zanimivimi dvoboji, iz katerih je največ iztržil Tim Gajser.

MXGP: sanjski uvod v sezono za Gajserja (foto: Bavo Swijgers (HRC)) Bavo Swijgers (HRC)
27. 2. 2022

MX2

Na prvi dirki sezone je vedno prisotne nekaj dodatne živčnosti in negotovosti in prav nič drugače ni bilo niti tokrat. Največ se je v kategoriji do 250 kubičnih centimetrov pričakovalo od edinega voznika tovarniškega KTM-a Toma Vialla. Povsem nepričakovano pa je vse, z Viallom na čelu, šokiral tovarniški voznik Gas Gasa Simon Laengenfelder, ki je slavil v obeh vožnjah in s tem konkurenci jasno nakazal, da se bo letos boril za sam vrh. Na tretjo stopničko je stopil lanskoletni podprvak Jago Geerts, medtem ko sta najboljšo peterico zaokrožila voznika Husqvarne.

Z zahtevno stezo pa se je v Matterly Basinu uspešno spopadel tudi Jan Pancar, ki je prvič pod okriljem novoustanovljene ekipe TEM JP253 zbral sedem točk za svetovno prvenstvo, kar ga trenutno uvršča na skupno 18. mesto.

Rezultati:

1.) Simon Laengenfelder (GAS) - 50

2.) Tom Vialle (KTM) - 42

3.) Jago Geerts (YAM) - 40

4.) Kay De Wolf (HUS) - 36

5.) Roan Van De Moosdijk (HUS) - 33

MXGP

Ob odsotnosti Jeffreya Herlingsa in Romaina Febvreja so bile pred dirko vse oči uprte v Tima Gajserja.

Preberite še: MXGP: na koga in kaj moramo biti najbolj pozorni na uvodni dirki sezone

Na tiskovni konferenci pred začetkom sezone je Tim razkril, da so z ekipo med pripravljalnim obdobjem največji poudarek dali na starte. Kakorkoli, slednja danes nista bila najboljša, saj je Tim v prvi zavoj obakrat pripeljal izven peterice, a je z izjemno premišljeno in taktično vožnjo v obeh vožnjah brez večjih težav prišel do vodstva. V prvi vožnji mu ga je uspelo ohraniti do cilja, medtem ko je v drugi tri kroge pred koncem naredil napako in s tem zmago 'podaril' Jorgeju Pradu. Osvojeno prvo in drugo mesto sta za našega šampiona pomenila 47 točk in prvo zmago v letošnji sezoni. Tim Gajser je svoje vožnje opisal z naslednjimi besedami: »Z izjemo napake, ki sem jo storil ob koncu druge vožnje, bi lahko dan opisal kot popoln. Vesel sem, da se mi je na motociklu uspelo hitro sprostiti ter da smo z ekipo prvenstvo začeli tako kot smo si želeli.«

Rezultati:

1.) Tim Gajser (HON) - 47

2.) Jorge Prado (KTM) - 43

3.) Jeremy Seewer (YAM) - 40

4.) Maxime Renaux (YAM) - 35

5.) Glenn Coldenhoff (YAM) - 32

Najboljše motokrosiste sveta bomo lahko v akciji zopet videli že naslednji vikend, in sicer v italijanski Mantovi.