Pestra peta dirka prvenstva Akrapovič

V nedeljo 7. septembra se je odvila peta dirka za serijo Pokalnega prvenstva v motokrosu Slovenije za pokal Akrapovič. V Stranski vasi je NIX moto klub Semič odlično pripravil progo in celotno dirko, po poletnem postanku dirkanja željni tekmovalci pa so si v velikem številu dali duška.

8. 9. 2008

MX OPEN R1

Favorit za prvo mesto Damjan Smrekar (AMD Šentvid pri Stični) je imel v prvi vožnji smolo in odstopil, je pa suvereno zmagal v drugi vožnji in skupno zasedel sedmo mesto. S skupno osvojenimi 42 točkami je zmagal Borut Koščak (AMD Šentvid pri Stični) in sicer z osvojenim drugim in tretjim mestom. Zmagovalec prve dirke Matej Žvan (MK Rolum) je v drugi dirki osvojil šele deseto mesto in na koncu bil skupno četrti. Na tretje mesto se je skupno uvrstil Boris Cerar (AMD Lukovica) in na veselje publike na drugo mesto domačin Marko Špehar (NIX moto klub Semič).

MX 125 R1

Rok Bekanovič je v obeh dirkah postavil najboljši čas kroga in skupno zmagal, čeprav je bil v drugi vožnji tretji. Deni Ušaj (GAS Vrtejba) se je skupno uvrstil na drugo mesto in sicer z osvojenim tretjim in drugim mestom. Na tretje se je povzpel Aleksander Žafran (Geodrill racing team) z drugim in četrtim mestom. Skupno sta jim sledila na četrtem mestu Aljoša Molnar (AMD Feroda Celje), ki je na drugi dirki zmagal in na petem Theo Urbas (MK Notranjska).

Dirka MX OPEN R2

Zmagovalec prejšnje dirke Dejan Ogulin (NIX moto klub Semič) je tudi tokrat z odlično vožnjo z dvema zmagama in najboljšim časom kroga slavil s skupno 50 točkami. Dejan Podgornik (AMD Tolmin) in Robert Kavšek (AMD Šentvid pri Stični) sta oba osvojila enako število točk (42), a je skupno drugo mesto zasedel Dejan Podgornik, ker je v drugi vožnji dirko končal 15 sekund pred njim.

Dirka MX 125 R2

Na prejšnji dirki v Orehovi vasi je dokaj suvereno zmagal Andrej Gregorič (ABC Sport), a je tokrat proga v Stranski vasi bolj »ležala« Roku Virantu (AMD Šentvid pri Stični), saj je obe dirki zmagal s skoraj polminutno prednostjo. Skupno tokrat tretje uvrščenemu Andreju Gregoriču je mešal štrene tudi vse bolj hitri Anže Slivnik (MK ZAI), ki je s tretjim in drugim mestom na koncu skupno osvojil drugo mesto, sicer z enakim številom skupnih točk (42).

Dirka MX 85 / MX 85 junior

Na prvi dirki je z več kot minutno prednostjo zmagal Rok Rus (AMD Šentvid pri Stični). Na drugi dirki je zmagal Rok Majerič (TRK Tajfun šport), ki pa je bil na prvi dirki tretji in je zato skupno osvojil drugo mesto za Rokom, ki je bil na drugi dirki drugi. Na tretje mesto se je uvrstil Luka Križnik (Hrvaška) z osvojenim drugim in tretjim mestom.

Tim Gajser (Hrvaška) je bil z naskokom in zelo atraktivno vožnjo najhitrejši na obeh dirkah. Skupno drugi mu je na obeh vožnjah konkuriral Dejan Zver (TRK Tajfun šport). Z dvema solidnima tretjima mestoma jima je sledil Luka Kutnar (AMD Šentvid pri Stični).

Dirka MX 65 junior

Videli smo dve v vrhu identični dirki s suvereno zmago Nicka Škorje (TRK Tajfun šport) pred drugo uvrščenim Denisom Vačovnikom (MK Slovenj Gradec). Na tretje mesto se je dvakrat uvrstil Matic Milec (Hrvaška), na četrto pa Jan Pancar (AMD Šentvid pri Stični).

Dirka MX Veterani

Igor Pancar (AMD Šentvid pri Stični) je z osvojenim prvim in drugim mestom skupno zmagal v kategoriji Veterani 35. S sedmim in prvim mestom v drugi vožnji mu je skupno sledil Andrej Rus (AMD Orehova vas). Tretje mesto je pripadalo Alojzu Vogrincu (TRK Tajfun šport), ki je na dirkah osvojil četrto in tretje mesto.

V kategoriji MX Veterani 45 je slavil prvo mesto prekaljeni veteran Silvin Vesenjak (MK Enduro šport Maribor) in tokrat na podlagi boljšega rezultata na drugi dirki. Alojzij Fortuna (NIX moto klub Semič) ga je ugnal le na prvi dirki. Tretje mesto je zopet zasedel Stane Pečjak (AMD Šentvid pri Stični).

Jurij Furlan