KTM SX-F 250 2010Prenova motokros motocikla

V časih, ko je za nov motocikel potrebno odšteti celo premoženje, je pametno pomisliti tudi na druge alternative.

Prenova motokros motocikla (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
2. 3. 2021

Vsi poznamo nekoga, ki mu doma v garaži 'leži' kakšen star motocikel v okvari. Le redko kdo pa pomisli, da bi se lotil prenove takšnega motocikla in ga zopet peljal v svoje domače okolje – na stezo.

Pred kratkim smo govorili z Alešom Hladom, nekdanjim profesionalnim voznikom supermota, ki se je nedolgo nazaj lotil prav takšnega projekta. V prijateljevi garaži je videl zapuščenega KTM-a SX-F 250 z letnico 2010 in bolj kot ne po spletu okoliščin se je prav ta motocikel kmalu znašel v njegovi lasti. Čakalo ga je veliko dela, predvsem pa čakanja na dele, katere je bilo potrebno zamenjati, a motocikel je počasi začel dobivati svoj končni izgled. K izgledu veliko pripomore nov komplet plastik, grafike in pa predvsem Akrapovičev izpušni sistem, ki bo ogromno doprinesel tudi na stezi.

Aleš Hlad:

"V tem projektu sem zelo užival in veseli me, da nam je uspelo oživeti ta motocikel. Na tej točki bi se rad zahvalil podjetju Akrapovič, ki je pri tem močno pomagalo in motocikel opremilo z najboljšim izpušnim sistemom na trgu," nam je zaupal Aleš, ki je še dodal: "Z relativno nizkimi stroški se je motociklu zopet vrnila duša, katere zadnjih nekaj let ni imel."