Sezona superkrosa se vrača!

Iz Združenih držav Amerike prihajajo dobre novice, saj je danes postalo uradno, da se bo sezona svetovnega prvenstva v superkrosu z 31. majem nadaljevala v Salt Lake Cityju.

Sezona superkrosa se vrača! (foto: Simon Cudby (KTM)) Simon Cudby (KTM)
15. 5. 2020

Karavano je tako kot vse druge športe povsem nepričakovano marca prekinil koronavirus, zaradi katerega so bili tako organizatorji kot tudi vozniki postavljeni v povsem unikatno situacijo. To se je zgodilo po deseti dirki sezone, ki je 7. marca potekala v ikonični Daytoni.

Po uradni objavi FIM, da se dirke lahko nadaljujejo, so se vozniki po več kot dveh mesecih premora zopet začeli pripravljati na zadnjih sedem preizkušenj, ki bodo prav vse izpeljane v Salt Lake Citiyju. Še več, ker bi ob normalnem scenariju najboljši vozniki superkrosa trenutno že zaključevali letošnjo sezono, Monster Energy Supercrossu in FIM ni preostalo drugega, kot da bo v naslednjih treh tednih izpeljal vseh sedem dirk in tako 21. junija zaključil  letošnjo sezono. To jim bo uspelo tako, da bodo dirke poleg tradicionalnih sobot potekale tudi ob sredah, vse pa bodo zaradi varnostnih ukrepov izpeljane brez gledalcev, še vedno pa jih bo mogoče spremljati prek malih zaslonov.

Glede na trenutno stanje v skupnem seštevku si lahko obetamo izjemno zanimiv zaključek sezone, saj vodilni Eli Tomac pred drugouvrščenim Kenom Rocznom vodi za pičle tri točke, prav tako pa iz boja za prvaka ne smemo izločiti niti Webba, Barcie in Andersona. Glede na natrpanost urnika pa je lahko za letošnji naslov svetovnega prvaka ključni dejavnik ravno fizična pripravljenost voznikov.