Stanovnik pripravljen na start Dakarja 2011

Le še nekaj dni nas loči do sobote, ko se bo v argentinski prestolnici pričel 33. vzdržljivostni reli Dakar 2011. Slovenec Miran Stanovnik je pripravljen na svoj 14. Dakar v karieri.

30. 12. 2010

Argentina in Čile že tretjič zapored gostita najtežjo vzdržljivostno preizkušnjo za bencinske navdušence. V torek je v Buenos Aires prispel tudi Stanovnik, ki je v zadnjih dneh opravil še obvezna opravila, da bo lahko v soboto na startu relija. Zopet je doživel topel sprejem s strani slovenskih izseljencev, ki živijo v Argentini. Slovenci, ki žive v Buenos Airesu so ponosni nanj in mu nudijo pomoč na vsakem koraku. Najbolj zavzeti so člani družin Gaser, Groznik in Puntar.

Stanovnik je še na dan prihoda prevzel motor v približno 100 kilometrov oddaljenem pristanišču Lima. Pred transferjem nazaj v hotel se je še opekel na 'Akrapoviču', s katerim očitno nista najboljše pričela Dakarja 2011. Vendar vsi dobro poznamo rek 'konec dober vse dobro' in lahko optimistično pričakujemo pričetek relija. Stanovnik je v sredo pripravil vso potrebno opremo za ves čas relija. Imel je tudi intervju z Mirkom Vasletom, ki ga bodo na radiu predvajali v soboto v oddaji za Slovence. V četrtek je Stanovnik opravil tehnični pregled. Ko je bil slednji opravljen, se je sestal še z Miranom Ališičem, ki že veliko let 'slovensko zimo' preživlja v Čilu. Spotoma je obiskal tudi karavano relija Dakar.

V četrtek zvečer se bo Stanovnik še zadnjič pred pričetkom relija lahko nekoliko sprostil. Slovenci bodo pripravili piknik, ki ga v Argentini imenujejo 'asada'. Pekli bodo goveje meso na žaru. Stanovnik je dobro razpoložen in težko čaka start relija. Po besedah Adriana Gaserja je ekipa, v kateri je tudi Stanovnik, letos veliko bolje organizirana in ''vse teče kot namazano.' Doslej niso imeli še nikakršnih težav in tudi Miran ni ničesar pozabil v Sloveniji.

Rajko Petek