Supermoto SP: Nastran uspešen v Bolgariji (video)

Na znameniti bulgarski supermoto pisti je Uroš Nastran osvojil skupno peto mesto. Uroš vabi na Grobnik, kjer bo 8. julija dirka za svetovno prvenstvo!

28. 6. 2012

Uroš Nastran (AMD Sitar) je v Bolgariji ponovno upravičil svoj talent. V mestu Pleven je nastopal za svojo ekipo Suzuki Lux Performance. Dirka se je odvijala v povsem spremenljivem vremenu. V soboto na kvalifikacijah je termometer pokazal 41 stopinj celzija. V nedeljo zjutraj pa je za mesto Pleven neobičajno začelo močno deževati. Deževje je trajalo vse do trinajste ure, tako da se je prva dirka odvijala v deževnih razmerah.

Uroš se je za tekmo v Bolgariji dobro pripravil, saj je zaradi slabih izkušenj na prejšnjih dveh dirkah v svetovnem pokalu doživel zanj zelo slabe rezultate. Sam pravi, da so bile za slabe rezultate krive predvsem nastavitve motorja, ki so botrovale k nemirnemu zadnjem delu Suzukija.

Za razliko od prve dirke za svetovno prvenstvo v Ottobianu, ko je prav tako deževalo, se je Nastran tokrat odpeljal povsem v njegovem slogu. Zaradi zaupanja v motor po zamenjanih sprednjih vilicah in podaljšanju motorja se je že na prvem treningu in kasneje na kvalifikaciji videlo, da bo ta dirka njegova izmed boljših v letošnji sezoni. Njegova atraktivna vožnja in skoki so dali vedeti,da je Uroš tokrat zares maksimalno pripravljen.

Prvi start se je začel v dežju. Uroš je imel po kvalifikacijah osmi čas, kar je pomenilo, da starta v drugi vrsti. Start mu ni najbolje uspel, vendar je že na ogrevalnem krogu videl, da je hiter v dežju. Dodatno podporo je imel tudi s strani prijateljev, ki so ga spremljali. Po prvem krogu je prišel v cilj kot sedmi in hkrati dohiteval prvo peterico z minimalnim zaostankom dveh sekund.

Odpeljal je fantastično prvo dirko z agresivnimi prehitevanji v prvih krogih in pametno vožnjo ohranil svoj položaj vse do cilja. Za drugo dirko pa se je vreme spremenilo. Ob trinajsti uri je dež ponehal in proga se je začela sušiti. Druga in tretja dirka se je zanj končala na petem in četrtem mestu. V tretji vožnji se je Uroš po dobrem startu vozil na tretjem mestu več kot pol dirke, a ga je z veliko boljšo vožnjo prehitel finski voznik Mauno Hermunen, ki letos vozi najbolje, vendar pa se mu je zgodil odstop in zgolj zaradi tega ni vodilni v svetovnem prvenstvu.

Uroš o dirkah: "Dirka v Bolgariji je pokazala, da spadam v sam vrh svetovnega prvenstva. Zavedam se konkurence in spoštujem njihovo delo, saj so vsi dobro pripravljeni. Zame je to prva sezona v ekipi Suzukija in po individualnih testiranjih motorja se že kažejo prvi rezultati. Sam sem odlično pripravljen in sposoben, da v naslednjih dirkah obdržim konstantno dober rezultat. Po lestvici sem napredoval za sedem mest in sem trenutno na devetem mestu. Za šesto uvrščenem zaostajam 15 točk in to je dobra popotnica za prihajajoče dirke in za ponovitev oziroma izboljšanje lanskega rezultata. Veliko pomoči in zagona dobim tudi od prijateljev, staršev in seveda finančni podpori, ki sem jo deležen s strani sponzorjev, podjetij Luxuris in TransWorld. Vse moje navijače in ljubitelje moto športa vabim 8. Julija 2012 na Hrvaško, da z vašo pomočjo ob progi dosežemo odmevno uvrstitev. Tekma za svetovno prvenstvo 2012 bo potekala doslej najbližje Sloveniji. Vljudno vabljeni."

Uroš Nastran PR