Toni Mulec pred dirko Enduropale Letouquet 2014

Dirka vseh dirk, začetek ekstremnih preizkušenj za enduro in motokros voznike z vsega sveta, ekstremne razmere, tri ure znoja, peska in andrenalina, nora dirka, kjer se 1000 dirkačev vsako leto v začetku februarja poda na noro preizkušnjo. Tj agre letos drugič zapored tudi Toni Mulec. Z njim smo se na kratko pogovorili pred odhodom v Francijo. Do dirke sezone ga namreč loči le še en teden.

Toni Mulec pred dirko Enduropale Letouquet 2014 (foto: Peter Kavčič) Peter Kavčič
31. 1. 2014

Kako so letos potekale priprave, videli smo, da ste se udeležili treningov v ZDA in na plažav v Italiji?

Letos sem se imel možnost posvetit več časa kondicijskim pripravam in tudi na motrorju sem preživel več časa, čemur je pripomoglo tudi vreme in možnosti kot so treningi v Lignanu.

Pa fizična pripravljenost, dirka je dolga kar 3 ure?

Za kondicijo je tudi letos skrbel Miha Kolšek, ki me že zelo dobro pozna in ve kaj potebujem za dobro pripravo in kar je najbolj pomebno vsaj za mene, da tudi ve in upošteva kako poteka moj vsak dan, saj na žalost ne morem bit profesionalni športnik.

Pa motor, letos je to ponovno KTM 450?

Za priprave na motorju poskrbim sam kot že nekaj let do zdaj. Prav za to tekmo sem bil kar precej na motorju v primerjavi z lanskim letom, ampak še zmeraj premalo... Sem pa imel letos poleg vremena še veliko srečo, da so vsako nedeljo organizirali treninge na mivki na plaži Lignano, ki je vsaj po podlagi zelo podobna Le Touquetu. Tako, da sem se teh treningov več ali manj zmeraj udeležil in jih poskusil čim bolj izkoristit, saj pride tja tudi lepo številko voznikov s katerimi se moraš prehitevat.

Lanski rezultat je pomenil, da si najboljši novinec, kam pa meriš letos?

Cilji za letos so zagotovo višji kot lani, saj sem bolje pripravljen in pred nekaj dnevi, sem dobil potrditev, da štartam s štartno številko 45 kar mi omogoča boljše pogoje že iz samega štarta. Kar me pa malo ovira je motor, saj ga nisem imel možnosti nastavit po mojih potrebah. No, ampak nekaj časa je še do tekme in morda se kaj še premakne na bolje. Kljub temu pa je moj končni cilj izboljšat lanski rezultat in se čim bolj prebližat top 30 voznikom.

Kaj pa domače MX prvenstvo?

Tudi letos bom po eno letni pavzi zopet tekmoval na domačih Mx tekmah in se seveda poskusil boriti za najvišje stopničke, kar seveda sploh ne bo lahko saj imam močne konkurente, ki se borijo za sam vrh tudi na svetovnih tekmah.

Peter Kavčič

Foto: Peter Kavčič