V Brignolesu vse nared za zadnjo dirko svetovnega prvenstva v enduru

Na jugu Francije se bo ta konec tedna odvila zadnja runda svetovnega prvenstva. Medtem ko so prvaki v razredih E1, E3 in EJ že znani, naslov najboljšega v razredu E2 visi v zraku.

V Brignolesu vse nared za zadnjo dirko svetovnega prvenstva v enduru (foto: Matevž Hribar) Matevž Hribar
19. 10. 2012

V razredu E1 je rundo pred koncem, na Veliki nagrade Finske, naslov najboljšega na svetu privozil Antoine Meo, bivši motokrosist in letos svež član KTM-ove tovarniške ekipe. Meo vozi KTM 250 EXC-F in je nedavno v intervjuju za www.enduro-abc.com povedal, da si priodnje leto želi nadaljevati v tem razredu - a s 125-kubičnim dvotaktnikom!

V razredu z najmočnejšimi motocikli je prvak ravno tako že znan: Cristophe Nambotin je ravno tako član KTM-ove tovarniške ekipe, vozi pa dovatknega 300 EXC. Letos je v sedmih rundah zabeležil neverjetnih dvanajst zmag (od 14 možnih).

Med juniorji je letos kraljeval in prav tako rundo pred koncem osvojil naslov prvaka Mathias Bellino (Husaberg), ravno tako bivši motokrosist, ki bo prihodnje leto prestar za razred mladincev in bo verjetno vozil v razredu E3.

Boj prvaka je tako do zadnje runde odprt le še v razredu E2. Trenutno vodi Pierre-Alexandre Renet (Husaberg) z 228 točkami, 11 manj pa jih je zbral KTM-ovec Cristobal Guerrero. Teoretične možnosti za osvojitev naslova prvaka ima tudi Juha Salminen (Husqvarna, 204 točke).

Trenutno stanje v prvenstvu in ostale informacije najdete na tej povezavi.

Matevž Hribar