Znane so ekipe za pokal narodov, Slovenci z zasedbo Pancar, Gajser in Irt

Še manj kot mesec dni nas loči do najbolj prestižne dirke sezone, ki bo letos potekala v Assnu. 

Znane so ekipe za pokal narodov, Slovenci z zasedbo Pancar, Gajser in Irt (foto: MXGP) MXGP
3. 9. 2019

Tovrstna tekma je v dirkaških boksih poznana tudi pod imenom 'olimpijada motokrosa', saj se je udeležijo le najbolj sloveča imena tega športa in prav nič drugače ne bo tudi letos. 

V zadnjih letih se je v motokrosističnem svetu začelo porajati vprašanje, ali sploh lahko kdo ustavi Francoze, ki bodo letos stremeli k osvojitvi šestega zaporednega naslova. Veliko poznavalcev na umetno narejeni mivkasti stezi favorizira domačine - Nizozemce, ki se lahko pohvalijo s tremi odličnimi vozniki, ki bodo na krilih navijačev zagotovo izjemno nevarni. Nekaj neporavnanih računov iz prejšnjih let imajo Američani, odpisati pa ne smemo niti vedno odličnih Belgijcev, Britancev in Švicarjev, kateri bodo v zasedbi Guillod, Tonus in Seewer zagotovo ciljali vsaj na stopničke. 

Ekipo pa smo letos sestavili tudi Slovenci, katera bo pod vodstvom selektorja Bogomirja Gajserja 27. septembra odpotovala v Assen. Na 250-kubičnem motociklu bo naše barve zastopal letos odlični Jan Pancar, medtem ko bo trikratni svetovni prvak Tim Gajser nastopil v razredu MXGP, Peter Irt pa v MX open. Glede na rezultate iz letošnje sezone prej omenjenih treh dirkačev, si lahko Slovenci na Nizozemskem obetamo dober rezultat, a ne smemo pozabiti, da gre za izjemno zahtevno stezo, predvsem zaradi nepredvidljive podlage. 

Zasedbe držav (vir: MXGP)