Piaggio Beverly 250

Kdor da nekaj nase, na svoj videz in na status, se že ne bo vozil s poceni skuterjem. Za mestno gnečo lahko tako izbira le med priznanimi proizvajalci. In Piaggio je vsekakor v samem vrhu lestvice.

30. 3. 2006

Njihov mestni skuter srednjega razreda, Beverly 250, je nedvomno prava stvar za popoln videz, je celo modni dodatek, tako kot Paciottijevi čevlji in Guccijeve torbice, če govorimo o modi za moške in ženske. Takle Beverly 250 je namreč odličen maksi skuter za njega in zanjo. Ni prevelik za mestni vrvež, obenem pa zaradi velikih koles zanesljivo drži smer tudi na romantičnem izletu po podeželskih cestah. Skuter je dovolj hiter, saj zmore hitrost 125 kilometrov na uro.

V vsakem primeru se štiritaktni agregat izkaže kot dovolj zmogljiv in nezahteven za vzdrževanje ter uporabo. Vožnja s tem 'očetom' skuterjev GT z velikimi kolesi je tako sila nezahtevna in uživaška. Veliko vetrne zaščite poskrbi za udobje tudi, kadar je zunaj mrzlo in kadar pada rahel dež. A uporabnost res ni bil edini cilj. Beverly je poln okusnih estetskih detajlov na čelu s kromom, ki se diskretno sveti na pravih mestih. Sicer pa ga prav zaradi vsestranskosti lahko priporočamo tako moškim kot ženskam.

Pri Piaggiju so poskrbeli tudi za dovolj odlagalnih mest, da videza ne boste kvarili zaradi aktovke s poslovnimi papirji. Te boste lahko spravili v prtljažnik pod sedež, rokavice, mobilnik ali podobno drobnarijo pa v prtljažnik pred koleni.

Ste kdaj pomislili, da lahko s skuterjem, poleg tega da ste dobro videti in da ste hitri, prihranite tudi denar? Pokažite nam avto, ki bo prišel prej skozi gnečo v mestu in bo ob tem porabil tri litre goriva. Ne bo šlo, mar ne?

Piaggio Beverly 250

Cena testnega vozila: 997.000 SIT

Tehnični podatki

Motor: 4-taktni, enovaljni, tekočinsko hlajen, 244 cm3, 22 KM, uplinjač, el. zagon

Prenos moči: samodejni menjalnik CVT

Vzmetenje: spredaj hidravlične teleskopske vilice, zadaj dvojni hidravlični blažilnik

Gume: spredaj 110/70 R16, zadaj 140/70 R16

Zavore: spredaj 1 x kolut premer 260 mm, zadaj kolut premera 260 mm

Medosna razdalja: 1.470 mm

Višina sedeža od tal: 785

Posoda za gorivo: 10 l

Suha masa: 149 kg

Zastopnik: P.V.G, d. o. o. Vangelska cesta 14, Koper, tel:05/625 01 50, www.pvg.si

Hvalimo

oblika

Grajamo

v prtljažnik gre le ena čelada