Dobrodošla konkurenca pri zavarovanju

Da se v deželi pod alpami nekatere stvari odvijajo počasi, v glavnem prepočasi, ni nič novega. Smo pa po neskončno dolgem čakanju doživeli preporod vsaj na področju zavarovanj za motorna kolesa.

10. 3. 2007

Zavarovalniški šefi so staknili glave in ugotovili:

  • motorist kupone v glavnem dobiva in jih ne praktično ne daje;
  • če motorist slučajno da kupon, je škoda praviloma majhna;
  • motoristi in motoristke so v glavnem modri in preudarni ljudje, tisti objestni in podivjani pa zavarovanja tako ali tako ne plačujejo;
  • motoristi svoje jeklene konjičke zavarujejo in po pol leta neizkoriščeno premijo zahtevajo nazaj, ker je to ceneje kot počasno pridobivanje bonusa. Poleg tega je to dodatna administracija oziroma strošek;
  • skoraj vsak motorist ima tudi avto.

Z dravskega polja je tako svojo ponudbo prva lansirala Zavarovalnica Maribor. Motoristom je obljubila možnost prenosa bonusa z osebnega vozila brez, da bi ga tam izgubil, ponudila pa je tudi možnost dodatnega popusta če se odpoveste vračilu premije. Ker sosed ne sme biti boljši so z podobnimi ugodnostmi sledile tudi zavarovalnica AdriaticSlovenica, Triglav in Tilia, vsaka s svojim posebnostmi in dodatnimi ugodnostimi.

Pred letošnjo sezono je z temi novimi ugodnostmi zavarovanje postalo bistveno cenejše, zato si pred registracijo svojega jeklenega konjička vzemite nekaj časa in s svojim zavarovalnim agentom poiščite najugodnejšo možnost. S prihrankom si boste lahko privoščili celo komplet novih gum pa še za kakšen sendvič bo ostalo. (mt)