Video: Tunizija, petič

Končno vam predstavljamo še zadnji del video zapisov iz puščavske pomladanske avanture. Ker so bili motocikli bolj ali manj nesposodbni opravljanja svoje naloge, smo se nazaj proti Tunisu vračali po štirih kolesih.

13. 8. 2010

V Ksar Ghilaneu smo še zadnič v pesek zapodili Robijevo RXV in Tilnovega Adventureja, potem pa nas je kar solidna cesta (dovolj dobra za maksi skuterje) vodila nazaj skozi Douz in Tozeur do Chebike, Redeyfa (tam smo se zapeljali čez cesto generala Romela in si ogledali prizorišče snemanja filma Angleški pacient), pa dalje do Heidre, Tabarke, Bizerta in nazadnje Tunisa.

Ogled tržnice z vsem mogočim, ulic z debelimi prodajalkami ljubezni in vkrcanje na trajekt. Istočasno z našim odhodom je dol prišla številčna ekipa s terenci in ATV-ji, namenjena v Libijo. Baje je odprava uspela.

V Palermu se je vkrcalo tisoč, vsaj zdelo se je, da jih je toliko, osnovnošolcev, ki so na palubi z digitalci in mobilci napravili vsaj kak milijon fotografij. Spokojno sem zleknjen ždel na leseni palubi in bil vesel, da se vračam domov.

Danes je deževen avgustovski dan, ki nakazuje bližanje jeseni in potem zime. Sneg mi je sicer domač, a z mislimi sem v začetku prihodnjega leta že nekje drugje. Kam? Ne vem še, boste že izvedeli. Svet je lep.

Video: Tunizija, četrtič

Video: Tunizija, tretjič

Video: Tunizija, drugič

Video: Tunizija, prvič

Matevž Hribar

13042010_MM_Tunizija_Epizoda_V