Varno, lahkotno in zračno med vožnjo in peš - motoristični čevlji TCX IKASU Air

30. 10. 2021
Deli
Varno, lahkotno in zračno med vožnjo in peš - motoristični čevlji TCX IKASU Air (foto: andraž kejžar)
andraž kejžar

Če sodite med tiste, ki prej kot na okorne motoristične škornje prisegajo na lahkotna, zračna a vseeno varna motoristična obuvala, bodo ti čevlji zagotovo dobra izbira.

V zadnjih letih so motoristični čevlji postali podobni lajfstajlovskim supergam, ki niso  primerne samo za vožnjo z motociklom, temveč  tudi za vsakodnevno rabo. Od »navadnih« superg jih loči vgrajeni pasivni varnostni elementi, pomembni pri vožnji z motociklom. Italijanski proizvajalec TCX, odslej v lastništvu Daineseja, ima v svoji ponudbi bogat nabor takšnih trendovsko-motorističnih obuval. Izpostavljamo model IKASU Air, ki že s svojim imenom poudarja zračnost, ob tem se ponaša s posebnim notranjim vstavkom ZPLATE. Ta omogoča nemoteno hojo, hkrati pa zagotavlja prečno togost in zaščito stopala v primeru nezgode.

V bočnem delu čevlja so na predelu gležnja nameščeni žepi z mehkimi in fleksibilnimi molekulami D3O, ki se ob udarcu združijo, ter tako razpršijo in zadržijo del njegove sile. Izpostaviti kaže še OrthoLite vložek iz pene, ki diha, omogoča kroženje zraka, odvaja vlago, hladi stopala in jih tako ohranja suha. Superge  imajo ojačitve na predelu pete in prstov. V praksi se zapenjanje s sprednjo zadrgo izkaže za odlično rešitev, superga se obuje hitro in brez težav. Stopala res dihajo, občutek pri hoji ni (motoristično) okoren, pri vožnji pa so udobne.  Ikasu Air so odlična izbira za tiste, ki se z motociklom podajate v mesto po opravkih, ali za tiste, ki z njim radi skočite do obale na kratek izlet. Z nekoliko drugačnim dizajnom na voljo tudi za motoristke. Zastopa in prodaja TC Motoshop Ljubljana.    

Primož Jurman

Foto: Andraž Kejžar

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel