6. etapa: Tan Tan – Zouerat

11. 1. 2007
Deli
6. etapa: Tan Tan – Zouerat

Dan za izkušene, Stanovnik ponovno odličen

S šesto etapo, se je precej zdesetkana karavana sodelujočih na reliju poslovila od Maroka. Med motoristi je zmagal mladi Španec Jordi Viladoms (Repsol KTM), med avtomobilisti pa ameriški Nascar zvezdnik Robby Gordon s Hummerjem, ponovno pa je bil dober Jean Louis Schlesser, ki je zasedeč drugo mesto. Miran Stanovnik je bil zopet odličen, tokrat je zasedel 21. mesto.

A začelo se je že ponoči, ko je bila zunaj še trdna tema in temperature okrog ničle. Prvi motoristi, med njimi je bil tudi Miran, so morali odriniti iz tabora že nekaj čez tretjo uro zjutraj in se na to po trdi temi pripeljati do meje z Mavretanijo, od koder jih je po prečkanju minskega polja (seveda je maroška vojska označila kje se morajo voziti) čakala dolga in naporna hitrostna preizkušnja.

'Predstavljajte si kako je če te nekdo zbudi ob pol treh zjutraj in moraš še napol v spanju nase navleči vso zaščitno opremo, nato pa se odpeljati v meglo in mraz. Občutki niso nič kaj prijetni in v takšnih trenutkih se vprašam zakaj pravzaprav to počnem? ' To so bile besede Mirana Stanovnika, ki mu je danes ponovno uspelo zabeležiti odlično uvrstitev. Pesek, sipine in dobro navigiranje, so bili njegovi aduti, ki jih je ob uspešno popravljenemu vzmetenju izkoristil ter se povzpel še za mesto. Jutri ga čaka še en naporen dan, saj bodo iz osrčja puščave štartali na kar 542 kilometrov dolgo hitrostno preizkušnjo od Zouerata do Atarja, kjer pa si bodo vsi, ki jim bo uspelo premagati nepregledno morje kamelje trave in sipin zasluženo nabrali moči ob predvidenem dnevu počitka.

Sicer pa že tako ali tako težke pogoje dirkanja ovirajo tudi peščeni viharji.

Še novica o Tomažu Merharju. Predvidoma bo jutri dopoldne operiran pri domačem specialistu za tovrstne poškodbe roke. Razen tega, da poln modric pa zdravniki niso ugotovili nobenih dodatnih resnih poškodb. Tomo kot pravi športnik sedaj stiska pesti (no le pest na levi roki, če smo natančni) za Mirana, da bi mu uspelo odpeljati dirko do konca in se uvrstiti na čim višje mesto.

Najverjetneje pa bo tudi gost v nedeljski športni sceni na POP-TV, tako, da ne zamudite komentarja o letošnjem Dakarju iz prve roke.

Rezultati skupno po 6. etapi:

Moto:

1. Coma, (Špa, KTM)

2. Pujol (Špa, KTM)

3. Casteu (Fra, KTM)

22. Stanovnik (Slo, KTM)

Avto:

1. Sainz (Špa, VW)

2. DeVilliers (Jar, VW)

3. Sousa (Por, VW)

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol