Akrapovič razširil tehnično partnerstvo z znamko GasGas

6. 2. 2023
Deli

Pri Akrapoviču so sodelovanje z GASGAS tovarniško dirkaško ekipo (Factory Racing) to sezono razširili še na svetovni prvenstvi v trialu FIM X-Trial in FIM TrialGP.

Partnerstvo je plod večmesečnega tesnega sodelovanja med Akrapovičevimi inženirji, GASGAS-ovimi tehniki, dirkačema Jaimejem Bustom in Sondrem Hago ter vodjo ekipe GASGAS Factory Racing Albertom Cabestanyjem.  Rezultat vsega združenega elana in znanja je sprednji kolektor iz titana, ki močno izboljša zmogljivost motocikla, hkrati pa je 40 odstotkov lažji od prejšnje različice.

Novi sprednji kolektor bo krasil dirkalnika GASGAS TXT GP 300, s katerima bosta Busto in Haga letos tekmovala na dirkah svetovnega prvenstva v trialu, ki so se začela minuli vikend v Španiji s prvo dirko prvenstva FIM X-Trial.

Podjetje Akrapovič z novim partnerstvom širi svojo prisotnost v najzahtevnejših motociklističnih dirkaških disciplinah na svetu. Ekipa GASGAS Factory Racing namreč izpušne sisteme slovenskega podjetja že uporablja na svetovnih prvenstvih v motokrosu, enduru, ekstremnem enduru in reliju.

Uradno partnerstvo med podjetjem Akrapovič in ekipo GASGAS Factory Racing v svetovnih prvenstvih v trialu FIM X-Trial in FIM TrialGP je za slovenskega proizvajalca odlična priložnost, da svetu pokaže svoje vrhunske izdelke, ki poskrbijo za vzdržljivost in zmogljivost, potrebni za najzahtevnejše oblike terenskih dirk.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja