Akrapovič za novi GS

6. 5. 2013
Deli

Pri Akrapoviču so za novega GS-a, ki je komaj zapeljal na ceste že pripravili novi dušilec iz titana.

»Dirkaški« dušilec iz titana, ki navdušuje s svojo izjemno natančno izdelavo, ima homologacijo ES, je lažji od serijskega modela in poveča zmogljivost in odzivnost agregata brez dodatnega nastavljanja. Kot vsi Akrapovičevi izdelki je tudi ta dušilec izredno trpežen in ga je izredno preprosto namestiti, polega tega pa ga spremlja še globok odmevajoč zvok, značilen za Akrapovičeve izpuhe.

V tem primeru Akrapovičev zvok prihaja skozi dvojna izhoda, ki sta dobro vidna na zadnjem delu motocikla in spretno nameščena v kapo iz ogljikovih vlaken, ki je odporna na visoke temperature. Zunanji plašč in privarjeni nosilec dušilca sta narejena iz izbranih titanovih zlitin in povezana s povezovalno cevjo 1 v 2, ki nosi ščitnik iz ogljikovih vlaken.

Kapa dušilca je izdelana iz ogljikovih vlaken, pridobljena je homologacija ES, v primerjavi s serijskim dušilcem pa so pri Akrapoviču uspeli poskrbeti za boljšo odzivnost agregata, ter prirastek moči za 1,8 'konja' in 4,7 Nm navora. Dušilec je od serijskega lažji za 1 kilogram, omogoča pa tudi uporabo potovalnih torb.

MaT

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"