Akrapovičeva serija izpuhov za Yamaho R6

Akrapovičeva serija izpuhov za Yamaho R6

Pri Akrapoviču so na prodajne police dodali nove izpušne sisteme za povsem svežo Yamaho R6.

Akrapovič je kot ponavadi uporabil najnovejša dognanja in tehnologijo, ter seveda tudi dolgoletne izkušnje. Na čelu nove serije izpušnih sistemov je sistem Evolution Line iz titana. Izdelan je iz lahkega, visoko odpornega titana in vključuje ročno izdelan ščitnik iz ogljikovih vlaken, zaradi česar je že tako eleganten izpušni sistem še bolj privlačen. S povečano močjo in navorom (+7,8 kW (10,6 KM) pri 12.700 vrt/min; +6,9 Nm pri 9.500 vrt/min) ter za 59,2 % manjšo težo v primerjavi s serijskim izpuhom gre za pravi dirkaški izdelek.
 
Poleg izpušnega sistema Evolution Line je v novi seriji na voljo tudi izpušni sistem Racing Line. Prirastek na moči, prihranek na teži (za 49,1 %) in barva zvoka so enaki oziroma podobni kot pri izpušnem sistemu Evolution Line, cevi kolektorja pa so izdelane iz nerjavnega jekla.

Pri obeh sistemih je treba nastaviti elektronsko krmilno enoto (ECU), saj le tako v celoti izkoristimo njune prednosti in večjo zmogljivost.
 
Novo serijo zaokroža izpušni sistem Slip-On Line iz titana. Lepo oblikovani dušilec, ki izpolnjuje najnovejše zahteve za homologacijo ES/ECE, je bil prav tako razvit na podlagi Akrapovičevih izkušenj iz vrhunskega dirkaškega sveta. Za še nekoliko več zmogljivosti pa so na voljo tudi kolektorji iz nerjavečega jekla.
 
Matjaž Tomažič