Aprila pričenja novo ero - vrnitev na začetek srednje kategorije

31. 10. 2019 | Matjaž Tomažič
Deli
Aprila pričenja novo ero - vrnitev na začetek srednje kategorije

Kot kaže se povpraševanje po srednjekategornikih povečuje. Z letom 2020 se temu razredu pridružuje tudi Aprilia. Pričakujemo lahko več različnih motociklov.

Sodeč po fotografiji, ki jo je Aprilia 'spustila' v javnost, so se odločili, da bodo v razred srednje kategorije vstopili z vrhuncem ponudbe - športnim motociklom.

Če se spomnimo lanskega salona EICMA v Milanu, nikakor ne moremo spregledati vročega koncepta športnega motocikla z vzporednim dvovaljnim motorjem, ki so ga poimenovali RS 660. Z izjemnimi oblikovalskimi prijemi in polovičko fantastičnega V4 motocikla, je Aprilia napovedala vstop oziroma vrnitev v razred motociklov srednje kategorije.

Kot rečeno, s skorajšnjo predstavitivijo športnega motocikla, bi morala biti Aprilijina vrnitev v razred srednjekategornikov dovolj pompozna, da kupcem ne bo težko počakati tudi na druge modele izdelane na enaki osnovi. Pričakujemo lahko kakšnega 'all rounderja', ter seveda tudi nakeda in scramblerja.

Aprilia se tako kot prva izmed evropskih proizvajalcev, v segmentu vstopa v srednjo kategorijo z napovedano široko družino motociklov, pridružuje Japoncem Hondi, Kawasakiju in Yamahi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja