Bagoroš in Pfeiffer na Kosovu

3. 8. 2009
Deli

Rok nam je poslal zanimivo vest z Balkana, kjer se je na turneji pridružil najboljšemu v šovu na dveh kolesih, Chrisu Pfeifferju.

Organizatorji motorističnega mitinga v Prištini so za vrhunec svoje prireditve na obisk in k nastopu povabili večkratnega svetovnega prvaka v stunt motociklizmu Chrisa Pfeifferja. Ta je s seboj na eksibicijski šov povabil Slovenca Roka Bagoroša, za katerega meni, da je eden od tistih, ki bi ga v prihodnosti lahko nasledili. Nastopila sta pred več tisoč gledalci in navdušila zabave željne prebivalce kosovskega glavnega mesta.

Chris Pfeiffer (video z njegovega nastopa v Ljubljani si lahko ogledate tule, video s testiranja njegovega BMW-ja F800R pa tule) se je lani mudil tudi v Sloveniji in z neverjetnimi nastopi na svojih cestnih in trial motorjih navdušil obiskovalce avtomobilističnega salona v Ljubljani ter supermoto državnega prvenstva v Logatcu, obiskal pa je tudi podjetje Akrapovič, katerih izpuhe uporablja že vrsto let. Med privrženci motociklizma in tudi širše, je ime Chris Pfeiffer simbol za popolnost obvladovanja motorja, mnogim pa je največji vzornik, ki ga premore mati Zemlja. Njegovo povabilo k sodelovanju, ki ga je prejel in seveda takoj sprejel obetavni 20-letni motorist iz Radencev, je tako neprecenljivo in Radenčan ga je izkoristil na najboljši možni način.

Že takoj, ko se je vkrcal v Pfeifferjev avtodom, je stopil v nov svet: »Ne nastop sam, tudi vse okoli njega, predvsem potovanje, je del življenja profesionalnega voznika. Šele sedaj sem videl, koliko logistike je okoli vsega tega ter kako zamudno je včasih potovanje čez državne meje s toliko opreme, « je povedal Rok po tem, ko sta s Chrisom za prestop srbsko-kosovske meje rabila več kot 6 ur, »A, ko sva prišla do Prištine in se je bližal nastop, sem na naporno pot pozabil in se osredotočil na svojo nalogo, ogrevanje občinstva z akrobacijami na skuterju pred Chrisovim nastopom. Seveda sem bil nervozen, saj še nikoli nisem nastopal pred toliko ljudmi, ki bi dejansko sledili vsakemu mojemu gibu in me vzpodujali z glasnimi ovacijami. Poleg tega sem nastopal pred svojim največjim vzornikom in nervoza je bila velika. No, mislim, da sem nastop vseeno dobro opravil, tudi po navdušenju občinstva in Pfeifferja sodeč.«

Po nastopu na ploščadi pred simbolom kosovske neodvisnosti v Prištini sta bila Chris in Rok tudi gosta na največji kosovski komercialni televiziji. Da se Chris ne moti in Rok s svojo kariero dejansko misli resno, je slednji pokazal tudi s samozavsetnim odgovorom na vprašanje kje se vidi v prihodnosti: »Kmalu bom kot Chris! « Pogovor je namreč potekal v Angleščini in sobočan je angleški »rad bi bil« zamenjal z »bom« a mu tega nihče ni zameril, saj večina verjame, da je »bom« v Rokovem primeru kar prava beseda.

Foto: Predrag Vučković

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"