Bi preizkusili dirkalnik Moto2 na Red Bull Ringu?

20. 8. 2021 | Peter Kavčič
Deli

Odpeljite najhitrejši krog v virtualni dirki na Red Bull Ringu in osvojite vožnjo z dirkalnikom Moto2 ekipe Redbull KTM, kjer je del svoje kariere dirkal tudi Marc Marquez.

Se sliši mamljivo, kajne? No, za začetek trenirajte in še trenirajte in še… No, saj veste, kaj, potem pa svoje dirkaško znanje manifestirajte v najboljšem času na stezi v Špilberku na avstrijskem Štajerskem.

MOTO 2 LEAD & FOLLOW SILVER DOŽIVETJE NA RED BULL RINGU

Kako je videti 30 minut lead&follow na Red Bull Ringu?

Na 4,3 kilometra dolgo stezo, kjer so se sredi avgusta merili najboljši dirkači MotoGP na svetu, se boste podali za izkušenim inštruktorjem. A še prej je na vrsti varnostno seznanjanje s predstavitvijo steze, idealne linije, točkami zaviranja, vhodom in izhodom iz ovinkov in seveda predstavitvijo čisto pravega dirkalnika Moto2 ekipe Red Bull KTM. Da bo to adrenalinsko doživetje tudi varno, bo za vas poskrbela izkušena ekipa z inštruktorjem na čelu, ki vas bo vodil po tej hitri zahtevni stezi.

Dirkalnik KTM Moto2 z osupljivo močjo 130 'konjev' je seveda specialka, ki v marsičem presega serijske športne motocikle, zato je ta izkušnja še toliko bolj mamljiva. Poganja ga 765-kubični trivaljni motor, ki skupaj z voznikom po pravilniku Moto2 ne sme presegati 217 kilogramov, na ravnini pa doseže najvišjo hitrost 295 km/h. 

Za lažjo predstavo kako izgleda vožnja iz perspektive motorista na tem dirkališču si lahko ogledate v tem posnetku:

Steza, ki ima deset ovinkov in narekuje dinamičen tempo med dih jemajočim pospeševanjem,vas torej čaka. Zdaj je v resnici vse odvisno le od vas.

Tule lahko podoživite dogajanje z zadnjih dveh dirkaških vikendov na Red Bull Ringu

NAHRBTNIK RED BULL RING za najhitrejših 10 tekmovalcev

Tudi če ne boste zmagali v virtualni dirki, so pri Red Bullu poskrbeli za nagrade. Če se vam uspe uvrstiti med najboljših deset, pa boste osvojili nahrbtnikRed Bull Ring.

 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol