Biaggi zapušča Suzuki

21. 10. 2007
Deli

Italijanski zvezdnik po uspešni sezoni v svetovnem prvenstvu razreda superbike ne bo več vozil za ekipo Suzukija Alstare, saj se po besedah šefa ekipe Francoisa Batte, zaradi umika glavnega sponzorja Corona Extra, ne morejo privoščiti ustreznega proračuna.

Max, ki je SBK sezono končal na solidnem tretjem mestu in je bil ena glavnih popestritev, se najverjetneje seli nazaj v MotoGP in sicer h Gresini Hondi. Ti imajo zaenkrat podpisano pogodbo le z Alexom De Angelisom, ki pa v kraljevem razredu za razliko od kontraverznega Rimljana nima pravih izkušenj. Se nam torej obetajo novi obračuni med Biaggijem in Rossijem, med dvema dirkačema, ki si nikdar nista zares zmogla seči drug drugemu v roko.

Šušlja pa se tudi, da želi promotor prvenstva superbike zvezdnika obdržati in mu zato pospešeno iščejo sedež v Hondinem taboru. Kot kaže je zelo verjetno, da bosta Biaggi in Toseland ponovno tekmeca, a tokrat na dveh različno konkurenčnih motociklih. Če se Biaggi res preseli h Gresiniju, potem ima Toseland, glede na to, da je prvak zalo slabega menedžerja!

(PK)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"