Touratech Rambler: terenski BMW R 1200 GS, lažji od 200 kg

12. 1. 2017
Deli
Touratech Rambler: terenski BMW R 1200 GS, lažji od 200 kg

Kljub temu, da BMW R 1200 GS velja za enega najbolj vsestranskih motociklov pa si marsikdo želi, da bi ta osnova premogla tudi nekaj več terenskih zmogljivosti.

Zato se je Touratech odločil razviti motocikel, ki bo zmogel prav to. Popeljati izvrstno boksersko osnovo med skale, v blato in na zares zahtevne terene.

Za zdaj model, ki so ga poimenovali Rambler, ostaja koncept, a glede na vse podatke, ki jih je ob tej najavi razkril BMW, je možno, da bo ta motocikel kmalu postal del BMW-jeve ponudbe.

Pri Touratechu so ocenili, da je smiselno uporabiti in nekoliko premešati tisto, kar BMW že ima. Tako so vzeli menjalnik modela R 1200 R, zadnjo nihajko in kardan z modela GS in klasične prednje vilice - brez Teleleverja torej.

Posoda za gorivo s prostornino 18 litrov bo glede na namen tega motocikla kar precej zajetena, kljub temu pa naj bi Rambler tehtal kar 50 kilogramov manj kot GS, oziroma manj kot 200 kilogramov. Da je stvar resna nakazuje tudi dejstvo, da je že prototipni model predstavljen v dveh barvnih kombinacijah, rdeče-belo-modri in Touratechovi črno-sivo-rumeni.

Še več pa si oglejte v videu:

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja