BMW-jev superbike za samo 200 EUR - naročite ga pod šifro 42130

29. 12. 2021 | Matjaž Tomažič
Deli

Z objavo te novice smo nalašč počakali do konca božičnih praznikov, saj gre za darilo, ki ga bo mogoče dobiti šele po novem letu.

Za vse tiste, ki bi si želeli tudi izven motoristične sezone zimske večere preživeti v duhu motociklistične tematike, so pri LEGU predstavili nov sestavljalski izziv - BMW M 1000 RR.

Iz skupno 1920 kock oziroma sestavnih komponent iz serije Technic si boste lahko izdelali repliko omenjenega motocikla v merilu 1:5. Jasno je, da igrača vsaj na prvi pogled ne more biti popolna 'die cast' kopija originalnega motocikla, a to ne pomeni, da pri sestavljanju in kasneje tudi igri (da, tudi ta stari se radi igramo) ne boste uživali.

Igračo namreč krasi lepo število funkcionalnih detajlov kot so naprimer popolnoma funkcionalen trostopenjski menjalnik s prostim tekom, delujoče prednje in zadnje vzmetenje in pomično krmilo. Na original vas bo spominjala tudi zlata pogonska veriga, vetrobran (ki je kopija originala) in tri različne konfiguracije zaslona. Da boste v svoji dnevni sobi to mini repliko lažje razstavili je priloženo tudi stojalo za dvig zadnjega dela motocikla.

LEGO bo za tega BMW-ja zahteval 199,99 Evrov, v začetku pa si ga boste lahko od prvega januarja 2022 naprej kupili izključno v specializiranih LEGO prodajalnah in preko spleta. V prosti prodaji bo na voljo šele od prvega marca naprej. LEGO šifra - 42130.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja