BMW spet z zračno hlajenim GS-om

8. 10. 2015
Deli

Bavarski BMW je tokrat najavil zanimivo novost, ki bo v prodajne salone kot kaže prišla šele v letu 2017. Vodno hlajeni GS seveda ostaja v ponudbi.

Pri BMW-ju so bili po predstavitvi modela R nine T več kot pozitivno presenečeni. Kupci so model zelo dobro sprejeli in ga praktično razgrabili. Podobnega uspeha se BMW nadeja tudi z novim zračno hlajenim GS-om, ki je na moč podoben najstarejšemu predhodniku tega priljubljenega modela. Za primerjavo si oglejte model R80G/S iz leta 1981.

Ljubitelji nostalgije in klasike si bodo tako lahko za približno 12 tisočakov v letu 2017 omislili retro scrambler z nekaj enduraške genetike, ki pa se bo seveda z vidika tehnike in voznosti zlahka kosal z najnovejšimi tekmeci.

Podobno kot pri Ducatijevemu Scramblerju, bo tudi tukaj v ospredju zgodba in skorajda neomejene možnosti individualizacije tega motocikla. BMW je nekaj podobnega sicer že nakazal v juniju na surfarskem festivalu, izredno zanimanje javnosti pa je tiste, ki o teh stvareh pri bavarcih odločajo, pripravilo do tega, da bo koncept kmalu postal del BMW-jeve prodajne palete.

Koncept je bil zanimiv zlasti z vidika cene, saj je bil za razliko od modela R nine T opremljen s precej cenejšimi sestavnimi deli. To sicer ne velja za komponente, ki vplivajo na voznost in varnost, pač pa za rezervoar, plastične dele in podobne manj pomembne sestavne dele.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja