Bo Ducati Monster dobil aluminijast okvir?

Bo Ducati Monster dobil aluminijast okvir?

Ne glede na to, da letošnji motociklistični salon EICMA v Milanu odpade, iz tovarn 'uhajajo' različne informacije o novostih, ki jih inženirji pripravljajo za prihodnjo sezono. Nekatere so pričakovane, nekatere pa vsekakor zelo presenečajo.

Med slednjimi je ena najbolj zanimivih doslej pricurljala iz Ducatija, ki naj bi še pred koncem leta predstavil novega Monstra 821. Njihov srednjekategornik v razredu naked motociklov bo, če gre verjeti tovarniškim skicam, dobil nov aluminijast okvir.

S tem se bo prekinila več kot 25-letna tradicija, ki je bila pravzaprav zaščitni znak vseh modelov iz družine Monster. Motoristi se sicer nikoli nismo pretirano pritoževali nad voznimi lastnostmi Monstrov, saj so bile te vedno odlične, čeprav v primerjavi z nekaterimi tekmeci nekoliko posebne.

Zato z morebitno spremembo niti ne pričakujemo revolucije na področju voznih lastnosti, pač pa predvsem to, da bo na račun aluminijastega okvirja, novi Monster občutno lažji, ter tako tudi z vidika osnovnih tehničnih specifikacij prehitel nekatere konkurente, kot so na primer, KTM 790 Duke, Triumph Street Triple, Honda CB1000 in Yamaha MT-09.

Uradno Ducati pobeglih govoric še ne komentira, zato bo potrebno na nadaljevanje Monstrove zgodbe še nekoliko počakati.

(na fotografiji: Ducati Panigale V4)

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel