Bo Kawasaki zapustil Moto GP?

31. 12. 2008 | Matjaž Tomažič
Deli
Bo Kawasaki zapustil Moto GP?

Po italijanskih in španskih revijah se širijo zgodbe, da naj Kawasaki v prihodnji sezoni ne bi nastopil v prvenstvu Moto GP.

Vzroke gre iskati v globalni finančni krizi, uradno pa naj bi to naznanili 5. Januarja. Ekipa naj bi bila o tem že obveščena, kljub temu pa Marco Melandri, ki je z moštvom Kawasaki podpisal pogodbo za prihodnje leto, o tem ne ve nič.

Odločitev, da se naj bi Kawasaki najprej umaknil iz prvenstva Moto GP, sloni tudi na dejstvu, da v letošnji sezoni rezultati niso bili najbolj bleščeči, v skupnem seštevku je moštvo Kawasakija doseglo predzadnje deveto mesto. Razmišljanja o umiku iz prvenstva so zelo resna kljub dejstvu, da so v ekipo za prihodnje leto sprejeli nekajkratnega zmagovalca posameznih dirk v Moto GP - Melandrija.

A kljub vsemu to ne bo osamljen primer odstopa japonskega proizvajalca iz vrhunskega motošporta, nekaj podobnega namreč najavljata tudi Honda (F1) in Subaru (WRC).

V primeru dejanskega umika Kawasakija iz prvenstva bi tako Marco Melandri, kot tudi John Hopkins ostala brez motocikla, število proizvajalcev v kraljevskem razredu pa bi se zmanjšalo na štiri.

Vsekakor bo potrebno počakati na uradne komentarje moštva in organizatorjev prvenstva.

Matjaž Tomažič

Vir: TV Eurosport

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol