Brembo na trg poslal tehniko iz MotoGP

Brembo na trg poslal tehniko iz MotoGP (foto: brembo)
brembo

Italijanski specialist za zavore Brembo je napovedal, da bo v letu 2023 na trgu ponudil nov glavni zavorni cilinder, ki bo skoraj povsem tak, kot ga uporabljajo dirkalniki v razredu MotoGP.

Ko med motoristi teče beseda o zavorah, je Brembo ena izmed najbolj pogosto omenjenih besed. Jasno, italijanski proizvajalec zavornih sistemov ni brez konkurence, vendar ima na področju cestnohitrostnega dirkanja praktično monopol.

Tisti, ki so kadarkoli nadgrajevali zavorni sistem svojega motocikla so redki, vendar dobro vedo, da pri Brembu vedno dobijo natanko tisto kar potrebujejo. Za tiste, ki si želijo resnično pravo dirkaško 'robo' pa bodo v letu 2023 pri Brembu ponudili nov radialni glavni zavorni cilinder z oznako 19RCS Corsa Corta RR Race Replica. Ročica z glavnim zavornim cilindrom je na las podobna tistim iz dirkalnikov MotoGP, s tistimi iz MotoGP pa si dejansko deli tudi veliko sestavnih delov.

Medtem ko serijske zavorne ročice na motociklih omogočajo predvsem nastavitev odmika zavorne ročice od krmila, pa dirkaške zavorne ročice omogočajo tudi nastavitev točke 'ugriza'. Potem so tu še dodane možnosti treh različnih nastavitev. Osnovna nastavitev NORMAL je namenjena uporabi v prometu in na podlagah, kjer je oprijema malo. Naslednja opcija je SPORT, ki je že nekoliko bolj odzivna in ustreza izrazito dinamični vožnji. Za stezo in tiste, ki želijo, da zavorni sistem iz sebe v hipu iztisne vse kar zmore, pa je na voljo nastavitev RACE.

 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"