Buell 1190 RS Carbon Edition

14. 6. 2011
Deli

Erik Buell Racing (EBR) je prve slike cestne različice dirkalnika s katerim je nastopal v prvenstvu AMA superbike pokazal že pred časom. Zdaj je na voljo samo sto takšnih motociklov.

Ob prvi predstavitvi so pri EBR namigovali, da bo novi dirkalnik razpolagal s približno 185 'konji' in 172 kilogramov teže, kar se je vsekakor zdelo zelo obetavno.

A namigovanja so bila vendarle nekoliko pretirana, saj novi EBR 1190 RS Carbon Edition razpolaga s 175 konji in tehta 176 kilogramov. Ugodnemu razmerju med težo in močjo botrujejo predvsem številne predelave V-twin agregata in uporaba lahkega karbona.

Za potrebe pridobitve homolagcije za nastop na nekaterih prvenstvih bo EBR izdelal serijo stotih primerkov, tuji mediji pa špekulirajo, da se bo cena gibala okrog tridesetih tisočakov.

Gledano povsem racionalno je pričakovana cena kljub temu, da gre za ročno izdelan motocikel z vrhunskim Ohlinsovim vzmetenjem in najboljšim hišnim zavornim sistemom vendarle nekoliko pretirana. Prav zato bo ta motocikel kupce našel predvsem med zbiratelji.

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja