Cezeta se je vrnila (video)

24. 2. 2016
Deli

V času življenja za železno zaveso so na Češkem izdelovali oblikovno zanimive skuterje. Nekateri se jih spomni(m)jo še danes, marsikje pa so to postali ikonični skuterji.

60-ta leta pa so vendarle minila, po ponovni oživitvi te znamke pa so se odgovorni odločili, da bodo ohranili prvotno obliko in zasnovo, dodali pa sodoben električni pogon.

Type 506 ima 5 kWh električni motor, baterije pa pri hitrosti 80 kilometrov na uro zdržijo dobrih 100 kilometrov vožnje. Ker so Čehi v predvojnih časih in tudi v časih po drugi svetovni vojni veljali za mojstre med inženirji so tudi Type 506 nadgradili z nekaj najmodernejšimi elementi med katerimi najdemo možnost solarnega polnjenja baterij, alarmni sistem z daljinskim upravljanjem, immobilajzer in GPS nadzor nad pozicijo skuterja, nosilec in priključek za pametni telefon, LED razsvetljavo. S pomočjo aplikacij na pametnem telefonu pa si lahko lastnik poljubno nastavlja tudi parametre delovanja elektromotorja in tako določa kakšni bodo pospeški in kakšna največja hitrost tega skuterja.

Za tak skuter bodo prodajalci po Evropi zahtevali dobrih 9.000 evrov. Skuter seveda ni poceni, a glede na to, da se bodo med kupci gotovo našli tudi tisti, danes že premožni starejši, ki imajo Cezete v lepem spominu, ni dvoma, da proizvajalec kupcev ne bi našel.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol