Cross country Day off na začetku julija

21. 5. 2019 | Peter Kavčič
Deli

Nekaj za ljubitelje terenske vožnje: MotoXgeneration kot uradni zastopnik za Husqvarnine motocikle v Sloveniji tik pred poletnim oddihom pripravlja prav poseben dvodnevni dogodek DAY OFF RACE na MX-progi v Šentvidu pri Stični. Prvi dan, v soboto, 6. julija, bo rezerviran za treninge in učenje, v nedeljo, 7. julija, pa bo enduro cross country dirka.

Za vse ljubitelje motokrosa in endura pripravljajo zanimiv off-road program s športno noto, ki pa ne bo tekmovalno usmerjen. Na dogodku vam bodo strokovni inštruktorji pomagali odkrivati skrivnosti športne terenske vožnje. Med njimi bo tudi eden od najuspešnejših slovenskih motokros voznikov in ambasador Husqvarne, Roman Jelen, ki svoje znanje in izkušnje danes prenaša na mlajše generacije. Na dogodku vam bo pomagal odkrivati skrivnosti športne krosistične vožnje. Kot dokazuje zadnja leta doma in v tujini, njegovo pozorno in strokovno oko ne spregleda nobene malenkosti, zato je napredek zagotovljen.

SOBOTA, 6. julij 2019

Prvi dan Day Off race dogodka bodo za vožnjo na voljo klasični enduro krog, ki bo dolg 18–20 minut, motokros proga ter 'turn track' oziroma proga za trening ovinkov z Romanom Jelenom, ki vam bom na voljo za vse morebitne napotke. Po končanem športno obarvanem delu dogodka bo sledilo druženje ob jedači in pijači.

NEDELJA, 7. julij 2019

Day Off race se bo v nedeljo nadaljeval z 'race day' cross country dirko s skupinskim startom vseh tekmovalcev, ki bodo imeli pred začetkom trening na krogu speciala ter nato še kvalifikacije, vsak tekmovalec bo lahko dvakrat odpeljal kvalifikacije, štel se bo najboljši kvalifikacijski čas. Na podlagi kvalifikacijskega časa se bodo tekmovalci razvrstili v startne vrste. Vsakih 15 sekund bodo hkrati startali štirje vozniki. Pravi tovrstni cross country krog bo dolg okoli 18 minut in bo izpeljan na precej razgibanem terenu na gozdnih in travnatih površinah. Dirka bo primerna za vse ljubitelje terenske vožnje, tako za motokros kot enduro voznike. Dirka bo dolga 100 min.

Vsak udeleženec dobi darilno vrečko, na dogodek pa se lahko prijavite na tej povezavi, pri čemer je prijava obvezna.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja