Domača predstavitev: Can Am Spyder RT

23. 4. 2010 | Matevž Hribar
Deli

V Ločici pri Savinji so danes predstavili trikolesnik Spyder RS in letošnjo novost, luksuznega Spyderja RT. Jutri bodo na voljo testne vožnje.

Ameriškega mešanca med avtomobilom in motociklom z imenom Spyder verjetno že poznate, letošnja novost pa je luksuzno opremljena različica RT. Ta ponuja več prtljažnega prostora (dva stranska kovčka, vrhnji kovček in še prostor pod prednjo masko), LCD zaslon, radijski sprejemnik, električno nastavljiv vetrobran, udobnejši sedež, ogrevane ročice za voznika in sopotnika in nastavljivo zračno vzmetenje. Celo prikolico so si zamislili tam čez lužo, pa zadeva pri nas še ni homologirana, čeprav je opremljena s senzorji, ki sodelujejo z stabilizacijskim sistemom.

Spyderja zaradi ABS-a in stabilizacijskih sistemov SCS (stability control system) in TCS (traction control system) tako rekoč ni mogoče prevrniti, saj elektronika takoj poseže v delovanje motorja in prepreči zdrs ali dvig notranjega kolesa v ovinku. Preizkušeno. RT-jev motor 100 'konjev' pri 7.500 vrtljajih in 104 Nm navora pri 5.500 vrtljajih. Menjalnik je lahko klasični ali robotizirani petstopenjski.

Cene za Spyder RT (Roadster Touring) se gibljejo od 21.700 do 27.290 evrov. Jutri, v soboto 24. 4. 2010, bodo pri podjetju Ski&Sea na voljo testne vožnje. Prijavite se lahko tule.

Matevž Hribar

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja