Ducati je tudi lani zabeležil rekordno prodajo.

Ducati je tudi lani zabeležil rekordno prodajo. (foto: ducati)
ducati

Prvi tedni novega leta so tradicionalno tudi obdobje, ko proizvajalci pod preteklo leto potegnejo črto in svetu poročajo o prodaji motociklov. Pri Ducatiju imajo cel kup razlogov za veselje, saj so lani prodajali rekordno.

Italijanska znamka je v letu 2022 kupcem prodala in izročila rekordno število motociklov, novega Ducatija pa se je razveselilo kar 61.562 kupcev. V primerjavi z letom 2021 so tako zabeležili 3,1-odstotno rast prodaje.

Tradicionalno pričakovano, so tudi lani največ Ducatijev kupili Italijani, ti so skupaj kupili kar 9.578 motociklov oziroma 10-odstotkov več kot v letu 2021. Gotovo je k temu pripomoglo tudi nekaj nacionalnega ponosa in dejstvo, da je Ducati lani osvojil najpomembnejše lovorike v prvenstvih WorldSBK in MotoGP.

Drugi največji Ducatijev trg v letu 2021 so bile ZDA, kamor je bilo poslanih 8.441 motociklov. Rezultat je sicer za 6-odstotkov slabši kot leta 2021, vendar pri Ducatiju poudarjajo, da je to predvsem posledica logističnih zapletov in težav pri dobavi motociklov. Na tretje mesto po številu prodanih motociklov se je uvrstila Nemčija, kjer so prodali 6.678 Ducatijev oziroma kar 9-odstotkov več kot v letu 2021.

Da je razred potovalnih enduro motociklov še vedno tisti, ki pritegne največ kupcev dokazuje tudi Ducati Multistrada, ki je daleč najbolj prodajan Ducatijev model. Skupaj so prodali kar 10.716 Multistrad V4. Po številu prodanih modelov sta Multistradi sledila model Monster z 7.971 prodanimi motocikli in linija modelov Scrambler (6.880 motociklov).

Ducati je zabeležil tudi rekordno leto na področju širjenja distribucijske in servisne mreže. S skupaj 821 pooblaščenimi distributerji so od lani naprej prisotni v 97 državah.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja