Ducati Monster s številko 350.000

Ducati Monster s številko 350.000 (foto: ducati)
ducati

Ducati je pred dnevi srečnemu kupcu izročil Monstra, ki se ponaša s številko 350.000!

V preteklih 30-ih letih je Ducati torej uspel izdelati in kupcem izročiti kar 350.000 Monstrov. Pomemben prodajni mejnik je pripadel modelu Monster 1200 S Black on Black, ki ga je kupec naročil pri zastopniku v Milanu.

Ducati Monster je že zdavnaj presegel vse tovarniške rekorde, kadar je govora o številu prodanih motociklov, uspešna zgodba pa se je začela leta 1992, ko so z motocikla iz razreda superbike odstranili vse tisto, kar za vožnjo ni bilo nujno potrebno. Nastal je Ducati Monster M900, nanj pa se je trg odzval nad vsemi pričakovanji in nastal je nov razred motociklov. Še zlasti pa je Monster tisti, ki zadnjih nekaj generacij najbolj opazno zaznamuje svoj segment. 


Ducati Monster je danes vse prej kot samo oskubljen športnik, vseeno pa je uspel ohraniti svoj glavni cilj: biti zabaven motocikel, s športnimi voznimi lastnostmi. Monster je tudi tisti, ki je mnogim motoristom pravzaprav odprl vrata v svet Ducatijev.

Že aprila pa bo na voljo tudi najnovejši Monster, ki pa je bil deležen revolucionarnih sprememb in izboljšav (aluminijast okvir...). O njem smo na naših straneh že obširneje pisali, o novostih, ki jih prinaša, pa si lahko preberete na tej povezavi. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja