Ducati Multistrada V2 - Navkljub velikosti bo zaradi pomembne lastnosti privlačen tudi za začetnike

Ducati je s svojo linijo motociklov iz družine Multistrada v preteklem desetletju dodobra zaznamoval razred športno/potovalnih enduro motociklov, v katerem kupci brezkompromisno zahtevajo vse, kar zmore motociklistični svet ponuditi.

No, letos je Ducati z modelom Multistrada V4 vsekakor dokazal, da je prav Ducati tisti, ki narekuje standarde in smernice razvoja v tem trenutno najbolj priljubljenem motorističnem razredu. Kljub vsemu, kar ponuja omenjeni zastavonoša družine Multistrada, pa obstaja tudi širok krog kupcev, ki so za nižjo ceno pripravljeni na kakšen kompromis, seveda ob predpostavki, da ta ne bo šel na račun užitka v vožnji ter karizme motocikla.

Iz tega razloga so se pri Ducatiju odločili, da bodo priljubljeno Multistrado približali širšemu spektru kupcev in leta 2017 na trgu ponudil model Multistrada 950. Instantni uspeh modela je vodilnimi iz Borgo Panigalea dokazal, da razmišljajo v pravi smeri, zato so se za sezono 2022 pripravili nekaj pomembnih novosti.

Po novem se bo Multistrada 950 imenoval Multistrada V2, še naprej pa ga bo poganjal 937-kubični dvovaljnik Testastretta z 83 kW oziroma 113 'konji'. Motor kljub enakim tehničnim specifikacijam ni isti kot pri predhodniku, saj je v primerjavi z njim lažji, ima nove ojnice, novo sklopko ter nova razmerja v menjalniku, ki bo opcijsko lahko opremljen tudi s quickshifterjem. Končna masa motocikla je v primerjavi s predhodnikom nižja za konkretnih  5 kilogramov (motor in kolesa), kar pa najverjetneje na že sicer odlične vozne lastnosti ne bo imelo posebnega dodatnega vpliva.

Sedež bo z 830 mm višine po novem nekoliko nižji, ob naročilu pa se boste lahko odločili tudi za znižano različico oziroma kit, ki bo višino sedeža še dodatno znižal na 790 mm, s čimer bo Multistrada primerna tudi za motoriste in motoristke nižje rasti.

Nove Multistrade V2 pa se bodo gotovo razveselili motoristi začetniki oziroma tisti s kategorijo A2, saj bo odslej ta na voljo tudi v različici s 35 kW moči. Kot pravijo pri Ducatiju, bodo prvi primerki v prodajne salone prispeli v mesecu novembru 2021.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"