Ducati predstavil dirkalnik GP15

19. 2. 2015
Deli
Ducati predstavil dirkalnik GP15

Ducati je v začetku tedna predstavil svojo tovarniško ekipo z obema voznikoma ter novim strojem GP15.

Letos bosta v ekipi dirkača Andrea Dovizioso in Andrea Iannone. Dogodek je povezoval Guido Meda, dolgoletni televizijski komentator prvenstva MotoGP, predstavitev ekipe pa je bilo moč spremljati v živo na internetu.

Prvi govorec na predstavitvi je bil Claudio Domenicali, izvršni direktor Ducati Motor Holdinga, ki je komentiral klimo v tekmovalnem oddelku in odlične poslovne rezultate, ki jih je doseglo podjetje iz Bologne v letu 2014. Za Domenicalijem je na oder stopil Luigi Dall'Igna, vodja ekipe Ducati Corse, ki je spregovoril o novem projektu GP15 in o ciljih v sezoni 2015. »Desmosedici GP15, s katerim bomo premierno nastopili na prihodnjih testih v Maleziji, je popolnoma nov motocikel, ki se močno razlikuje od stroja, ki smo ga uporabljali pred dvema tednoma v Sepangu, čeprav so določeni elementi, predvsem pri aerodinamiki, podobni. Z modelom 14.3 smo naredili korak naprej kar se tiče elektronike, vzmetenja, okvirja in samega agregata – vse nastavitve bomo zlahka uporabili tudi na GP15,« je povedal Dall´Igna ter dodal, da si Rdeči letos želijo zmagati na vsaj eni dirki. »Zavedamo se, da bo to zelo težko,« je dodal. Andrea Dovizioso: »Čez nekaj dni odhajamo v Malezijo v Sepang na druga zimska testiranja in komaj čakam, da preizkusim novega GP15. Zelo sem vesel napredka, ki smo ga naredili v zadnjem letu in nov motocikel me pred novo sezono navdaja z optimizmom.« Andrea Iannone: »Zelo sem vesel, da sem del tovarniške ekipe Ducatija, saj je bila to vedno moja želja. Počutim se že kot del te družine in navezal sem odlične kontakte z mojimi tehniki in mehaniki, ki so pripomogli k temu, da sem se v Sepangu na zadnjih testiranjih na modelu Desemosedici GP14.3 takoj počutil domače.«

V naslednjih dneh tovarniška ekipa Ducatija odhaja v Malezijo, kjer bodo v Sepangu od 23. do 26. februarja potekala druga zimska testiranja in kjer bo ekipa premierno nastopila z modelom GP15. (JuP, foto: Ducati)

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"