Ducati je pripravil dirkaški paket za Panigale V4

27. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli

Kopica dodatkov je izdelana po vzoru dirkalnikov iz razreda Superbike.

V4 Panigale trenutno velja za prvaka v Ducatijevi ponudbi športnih motociklov, kar pomeni, da se marsikateri izmed njegovih lastnikov vsake toliko časa odloči in svojega dvokolesnika zapelje na kakšno dirkališče. Tega se dobro zavedajo tudi pri Ducatiju, kjer so prav zanje pripravili prav poseben paket dodatkov za uporabo na dirkališčih, ki zajema precej več stvari, kot pa zgolj zamenjavo izpušnega sistema.

Pravzaprav celoten paket, ki so ga pripravili pri Ducatiju zajema kar 24 komponent, med katerimi je večji del karoserije motocikla, pokrovi odprtin za pričvrstitev vzvratnih ogledal, ščitnika ročice sklopke in pa ročice sprednje zavore, pokrov pritrdišča registrske oznake... Skratka, kup stvari, ki bodo ljubiteljskim dirkačem pomagale olajšati že tako nizko težo njihovih motociklov in jim nadeti še nekoliko bolj agresiven videz.

Najboljši približek dirkalnika

Seveda pa je – kot se za takšne motocikle spodobi – v dirkaški komplet vključen tudi povsem nov izpušni sistem. Ta zajema vse od zbiralnika izpušnih plinov do samega izpušnega lonca s prepoznavnim zaščitnim znakom proizvajalca, podjetja Akrapovič in Ivančne Gorice. Ta je v celoti narejen iz titana in osnovan na podlagi izpuha, ki ga v razredu Superbike na svojem V4 R uporablja tudi Scott Redding.

Omenjeni dodatki so sicer že na voljo tudi v Ducatijevem spletnem konfiguratorju, kjer si je za večino izmed njih (med drugim tudi za izpušni sistem in pa za nove karoserijske dodatke) mogoče ogledati, kako so videti v živo. Do konfiguratorja je sicer moč dostopati preko te spletne povezave, kjer si je moč ogledati tudi preostale dodatke iz obstoječe ponudbe dodatne opreme.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja