Predpremiera: Ducati Streetfighter V4 prihaja 2020

Nič več ni skrivnost, da bo Ducati na jesenskem salonu v Milanu predstavil naslednika strah vzbujajočega dvovaljnega nakeda. A tokrat ga bo poganjal še zmogljivejši štirivaljnik.

V letu 2020 bodo tako na ceste zapeljali prvi štirivaljni Streetfighterji, ki bodo izdelani naosnovi Panigalea V4 1100. Ne dvomimo, da bo novi Streetfighter presegel magično mejo 200 'konjev', bo pa potrebno počakati do jeseni, da bomo ugotovili, ali bo Ducati vsaj kar se tiče moči motorja, v tem razredu prevzel prestol ali ne. Aerodinamična krilca nakazujejo, da bo vse skupaj zelo letelo.

Ducati je sicer želel novico o prihodu tega motocikla skrivati še nekaj časa, a ker si boljšo popotnico v svet, kot je zmaga na prestižnem tekmovanju, skorajda ni mogoče zaželeti, je ta predpremiera povsem razumljiva. Ducati namreč namerava s tem motociklom nastopiti na dirki Pikes Peak. Z nekaj predelavami, ki jih na serijskem motociklu ne bo, ta motocikel ustreza pravilniku te prestižne gorske dirke, vozil pa ga bo Carlin Dunne, ki je na tem hribu z Ducatijem že zmagoval.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"