Ducati Streetfighter V4 Lamborghini STO

Na naših straneh smo že pisali o tem, da bodo pri Ducatiju tudi letos izvedli spletno predstavitev svojih novosti za sezono 2023. Prva, z naslovom The unexpected, je že za nami.

Prva novost, ki bo namenjena samo 630 + 63 kupcem, bo Ducati Streetfighter V4 Lamborghini, ki bo prepoznaven po kombinaciji barve, kakršna je na voljo tudi pri Lamborghinijevem Huracanu STO. Za tiste, ki si z Lamborghinijevimi kraticami niste najbolj blizu, še pojasnilo - STO (Super Trofeo Omologato) predstavlja vrhunec ponudbe njihovih serijskih avtomobilov, pri kateri gre pravzaprav za dirkalnik s cestno homologacijo, zato ustreza tudi dirkanju na prvenstvu GT2. Praviloma velja, da je tak Lamborghini na voljo samo dirkaškim moštvom.

Da poleg prestižne titule Streetfighter V4 STO s seboj prinaša tudi odlično mehaniko in tehniko, je seveda jasno, vseeno pa ne gre zgolj za barvno kombinacijo. Ta Streetfighter si namreč nekatere detajle deli z omenjenim Lambotem, spremenjeni pa so pokrov rezervoarja, spodnji spojler, zračniki in rep motocikla. Oblikovajnu z avtomobila sledijo tudi posebna kovana platišča, serijsko pa bo dodan tudi Akrapovičev izpušni sistem.

Tako kot standardni Streetfighter V4 bo imel tudi Lamborghini STO serijskih 208 'konjev', bo pa za 1,5 kilograma lažji. Čeprav bo ta model najverjetneje precej dražji od standardnega Streetfighterja, pa ne dvomimo da bo hitro našel svoji 630 kupcev. Dodatnih 63 motociklov bo na voljo lastnikom Lamborghinija, ki si bodo lahko svojega Streetfighterja STO obarvali v enako kombinacijo, kot je njihov avtomobil.

Ducati Streetfighter V4 STO sicer ne bo prvi Ducati posvečen slavi avtomobilske znamke, saj so konec leta 2020 kupcem že ponudili model Diavel 1260, ki pa je bil takrat obarvan v barve modela Sian FKP 37, ki je bil izdelan v samo 63 primerkih. Število 63 in 630 sta povezava na letnico ustanovitve avtomobilske znamke Lamborghini.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"